Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Het voormalige BWI-gebouw aan de Kromstraat in Hoogerheide wordt gesloopt en maakt plaats voor woningbouw.<strong>&nbsp;</strong> </p>

Het voormalige BWI-gebouw aan de Kromstraat in Hoogerheide wordt gesloopt en maakt plaats voor woningbouw. 

(Foto: Dennis van Loenhout)

Voormalig BWI-gebouw verdwijnt onder sloophamer

HOOGERHEIDE – Het voormalige BWI-gebouw aan de Kromstraat wordt gesloopt en maakt plaats voor woningbouw. De sloopwerkzaamheden starten in de zomervakantie en duren ongeveer twee weken.


In het verre verleden was de Philomena Kleuterschool gevestigd aan de Kromstraat 4. Veel Hoogerheidenaren zetten er de eerste stappen in hun schoolcarrière. 

De laatste jaren was het gebouw het startpunt voor het sociaal domein van de gemeente Woensdrecht: de BWI was er gevestigd, en inwoners konden er terecht met al hun vragen over jeugd, Wmo en ondersteuning. Vorig jaar verhuisde de BWI naar het gemeentehuis, en sindsdien staat het pand aan de Kromstraat leeg. Een nieuwe bestemming werd gezocht, maar niet gevonden.

Wethouder Hans de Waal zegt dat daarom besloten is het pand te slopen. Het maakt nog deze zomervakantie plaats voor drie bouwkavels. 

“De sloopwerkzaamheden starten in de zomervakantie”, legt De Waal uit. “Dat is besloten om de overlast voor de naastgelegen brede school te beperken. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Een precieze startdatum is er nog niet. De procedure voor woningbouw wordt te zijner tijd opgestart. Tot die tijd wordt de grond ingezaaid en blijft het voorlopig een braakliggend grasveld. Zodra de procedure is afgerond is er ruimte voor drie woningen. De eerste gegadigden hebben al geïnformeerd naar de mogelijkheden.”

Meer berichten