Kermisplezier
Kermisplezier

‘Eindelijk weer een kermis’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Van 2 tot en met 11 juli staat op het evenemententerrein aan de Boulevard een kermis. Na bijna anderhalf jaar met coronaperikelen kan er eindelijk weer een kermis bezocht worden in kermisstad Bergen op Zoom, thuishaven van vele kermisfamilies. 

De Bergse burgemeester Frank Petter heeft woensdagochtend de vergunning voor het evenement afgegeven. Nog altijd met een aantal restricties die met Corona te maken hebben.

‘Kermis Park’ noemt Frank Vale de kermislocatie op de Boulevard. En die naam is niet verkeerd gekozen, want de kermis zal volledig in de hekken staan en bezoekers moeten worden geteld. Het maakt deze kermis ook meteen bijzonder, want nog nooit zijn er zoveel extra maatregelen nodig geweest om een kermis te draaien. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de richtlijnen die vanuit de centrale overheid gesteld worden voor het organiseren van evenementen.

Zo moeten bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand en de hygiëne-maatregelen in acht worden genomen en moet er gebruik worden gemaakt van een camerateller om bezoekers te tellen. Op die manier wordt er alles aan gedaan om ervoor te waken dat er teveel mensen tegelijkertijd op het kermisterrein zullen zijn.

Kermisondernemer Frank Vale neemt dit alles voor lief en is al lang blij dat de attracties weer kunnen draaien.

“We zullen er alles aan doen om er op deze super locatie een mooie kermis van te maken”, stelt hij.

Ook het gemeentebestuur onder aanvoering van burgemeester Frank Petter, is blij dat de versoepelingen nu leiden tot het opstarten van deze kermis. “We zijn ons ervan bewust dat dit een ontzettend zware tijd is geweest voor de kermisexploitanten. Lange tijd weinig of geen inkomsten en leven in grote onzekerheid. Maar dan nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Voor het Bergse college was het al snel een uitgemaakte zaak; Bergen op Zoom moet als een van de eerste plekken in het land weer een draaiende kermis hebben”, aldus de burgemeester van Bergen op Zoom.