Diana Rens en Joke Geelhoed: vriendinnen voor het leven.
Diana Rens en Joke Geelhoed: vriendinnen voor het leven. Foto: Dennis van Loenhout

Kadoshop heeft Tivoli gered

Algemeen

HALSTEREN – Toen premier Mark Rutte in november bekend maakte dat Nederland in lockdown ging vreesden Diana en René Rens het ergste voor hun Café Zaal Tivoli. Gelukkig was er Joke Geelhoed, die zich letterlijk ontpopte tot de reddende engel, die Tivoli’s Kadoshop bedacht. Die Kadoshop heeft Tivoli gered.

De lockdown is voorbij, de horeca krijgt steeds meer vrijheid. Diana Rens kan haar geluk niet op. “O, het is heerlijk!” zegt ze. Klanten ontvangen, pilsjes tappen, koffie serveren en zorgen voor gezelligheid, dat is wat Diana het liefste doet. Maar, bekent ze: “Ik zal de Kadoshop wel missen. En Joke ook.”

De Steenbergse Joke Geelhoed is lid van een linedance vereniging die zijn thuisbasis heeft in Café Zaal Tivoli. “Als het café zou verdwijnen, zou het met linedance ook gedaan zijn”, zegt ze. “Dat wilde ik niet, en bovendien heb ik Diana in mijn hart gesloten. Ik heb een webshop die gepersonaliseerde producten verkoopt, en ik besloot dat ik Diana daarmee ging helpen. Toen dacht ik nog dat het voor een maand of twee zou zijn. Het werden uiteindelijk acht razend drukke, intensieve maanden. Maar het eindresultaat is het waard: Tivoli is gered, en ik heb er een hartsvriendin bij. Ik heb het met liefde gedaan.”

Geholpen

Diana Rens omschrijft de afgelopen acht maanden als “bizar”. Ze vertelt: “Joke heeft acht maanden lang belangeloos voor ons klaargestaan, maar ook heel veel anderen hebben hun goede hart getoond. We kregen maaltijden, er werden kerstpakketten voor ons bezorgd en we kregen spontane donaties van “onze” verenigingen en van anonieme donateurs. We hebben nooit beseft dat mensen ons zó veel gunden. Met Sinterklaas, met de feestdagen, maar ook met de carnaval, met Valentijnsdag en met de carnaval bleven mensen maar cadeaus bij ons kopen. We kregen grote orders van lokale bedrijven, en werden langs alle kanten geholpen door leveranciers. We hebben gelachen en gejankt, maar de hulp van mensen en klanten was hartverwarmend. En ik heb zoveel geleerd! Ik kan mokken en T-shirts bedrukken, pennen graveren en prachtige cadeauverpakkingen maken. Als we ooit failliet gaan kan ik zó een kadoshop beginnen! Maar dat is dus niet de bedoeling. Gelukkig kunnen we weer koffie schenken en een biertje tappen voor al onze klanten, en kan Joke weer dansen. We blijven trouwens ook gewoon cadeaus verkopen. Ik wil iedereen bedanken die ons gesteund heeft. Hoeveel dat heeft betekend kan ik niet uitleggen, maar bij een biertje of een kop koffie wil ik dat altijd proberen. Iedereen is weer welkom bij Tivoli!”

Afbeelding