Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Burgemeester steunt Roparun

Algemeen

OSSENDRECHT – De Ossendrechtse Roparungemeenschap mist voor het tweede jaar op rij de echte Roparun, en de mooiste doorkomst van Nederland. Burgemeester Adriaansen draagt de Roparun een warm hart toe. Hij toonde zich een gulle eerste klant bij de ondernemers die een actie hebben gehouden om de Roparun te steunen.

Op Tweede Pinksterdag liep het Ossendrechtse Roparunteam De L’Oslopers een “virtuele Roparun”, een grote trainingsronde rondom Ossendrecht, die lopers en fietsers in staat stelde om de spieren weer even op de proef te stellen. Het was een mooie training voor de “echte” Roparun die gepland staat voor oktober, met een start en finish in Landgraaf, en zonder doorkomst in Ossendrecht.

Omdat de doelgroep van de Stichting Roparun – mensen met kanker – een beetje ondergesneeuwd raakte tijdens de coronacrisis, probeerde Roparunteam De L’Oslopers ondanks alle beperkingen en onmogelijkheden toch zoveel mogelijk geld in te zamelen om het leven van deze doelgroep wat te veraangenamen. Ze vonden verschillende Ossendrechtse ondernemers aan hun zijde. Eetcafé Boulevard verkocht op Tweede Pinksterdag heerlijke appelflappen, supermarkt Coop verkocht spritsen, gehakt en cava, de Harmoniezaal verkocht fantastische ontbijtjes op het terras, De Weert Asperges doneerde per verkochte kilo een euro aan het goede doel, Slagerij Ron Tak verkocht droge worsten voor het goede doel, Bakkerij Wilbrink bracht vlaaien en taarten aan de man en Krokant Fish, Chips & More doneerde per verkochte puntzak friet een bedrag aan de Roparun.

Die acties gingen niet onopgemerkt voorbij: stuk voor stuk kregen ze burgemeester Steven Adriaansen als eerste klant. Adriaansen is al jaren een trouwe supporter van de Roparun, in 2016 vergezelde hij De L’Oslopers als fietser op een deel van de monstertocht, en ook in coronatijd toont hij zijn goede hart, om niet alleen kankerpatiënten, maar ook lokale ondernemers te steunen. Met een droge worst, een kilo asperges, een puntzak friet, een appelflap en een fles cava keerde hij huiswaarts. “Ik verheug me op een heerlijke maaltijd”, zei Adriaansen, “en ik ben altijd blij als ik iets voor het goede doel kan doen, zeker in deze moeilijke tijd.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding