Elly-May van Ginneken van Roparunteam De L'Oslopers met Arianne Nuijes van Eetcafé Boulevard en Ferry de Weert.
Elly-May van Ginneken van Roparunteam De L'Oslopers met Arianne Nuijes van Eetcafé Boulevard en Ferry de Weert. Foto: Dennis van Loenhout

Roparun vraagt smakelijke steun

Algemeen

OSSENDRECHT – De Ossendrechtse Roparungemeenschap had het graag anders gezien, maar dit Pinksterweekend is een “normale” Roparun nog niet mogelijk. De Stichting Roparun biedt teams wel de mogelijkheid om een “virtuele” Roparun te lopen. In Ossendrecht is die virtuele Roparun minder belangrijk dan de steun, daarvoor vindt Roparunteam De L’Oslopers een smakelijke invulling.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, maken de lopers en fietsers van Roparunteam De L'Oslopers de nodige kilometers in en rond Ossendrecht, als tegenprestatie voor de ondernemers die het team ondanks alles blijven steunen. "De Roparun zamelt geld in om het leven van mensen met kanker te veraangenamen”, zegt teamcaptain Elly-May van Ginneken. "En in de coronacrisis is die groep een beetje in de vergetelheid geraakt. Niet bij ons: wij blijven ons ondanks alle beperkingen inzetten voor die mensen. En rond de virtuele Roparun vinden we de Ossendrechtse horeca gelukkig aan onze zijde!” Verschillende ondernemers bleken bereid een leuke actie te verzinnen voor de Roparun. In de boerderijwinkel van de familie De Weert zijn op Tweede Pinksterdag heerlijke Roparun-snoepzakken van Matthijs te koop, en van elke verkochte kilo asperges gaat ook 1 euro naar de Roparun. Slagerij Ron Tak verkoopt die dag droge worst in drie heerlijke smaken, waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat, terwijl Eetcafé Boulevard mini-appelflapjes verkoopt die zelfs volledig ten goede komen aan de Roparun. In de tuin van Restaurant Jagersrust verkoopt Krokant fish, chips & more op Eerste Pinksterdag - de zondag vóór de virtuele Roparun - puntzakken met heerlijke friet, waarvan ook een groot deel van de opbrengst voor de Roparun is. "De steun van ondernemers die zo'n zware tijd hebben gehad doet ons heel goed”, zegt Van Ginneken. "We zijn blij dat we op deze manier iets moois voor kankerpatiënten kunnen betekenen. En we hopen natuurlijk vooral dat de Bourgondiërs van Ossendrecht zichzelf gaan trakteren op iets lekkers. Zo steunen ze niet alleen ons, maar ook lokale ondernemers die de steun goed kunnen gebruiken. Zo wordt het toch nog een mooi Pinksterweekend!” Coop Ossendrecht en café Harmoniezaal bezinnen zich nog op een mooie actie voor de Roparun op Tweede Pinksterdag, terwijl Bakkerij Wilbrink een mooie taartenactie heeft bedacht. Details daarvan zijn te vinden op www.facebook.com/loslopersossendrecht, waar ook de andere acties nog in beeld komen.