Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ruud de Weert
Ruud de Weert (Foto: )

Winkels openen met ijs!

HOOGERHEIDE – Eindelijk is het zover: de winkels mogen open, de terrassen mogen open, en er komt weer wat spontaniteit terug in het winkelhart van Hoogerheide. Dat mag gevierd worden, vinden ondernemers Bart Borremans, Bram Beening en Ruud de Weert. Met ijs!


Je moet het maar durven als horecaondernemer, een ijssalon openen midden in een lockdown. “Toen ik de muren stond de schilderen dacht ik wel even wat ik me nu weer op de hals had gehaald”, bekent Ruud de Weert, “maar Hoogerheide had nog geen ijssalon, en van ijs wordt iedereen blij.” Dat leerde De Weert vorig jaar, toen hij het ijs van de Bergse ijsmaker Crusio verkocht in een kraam bij zijn restaurant Bij de Pastorij. “Maar”, zegt hij, “die buitenverkoop was erg weersafhankelijk. Ik zocht naar een pand, om van daaruit ijs te verkopen. Toen ik hoorde dat De Fotograaf, die naast Bij de Pastorij zat, zou stoppen had ik het ideale pand snel gevonden. Het betekende een flinke investering in de meest onzekere tijd die we ooit hebben gehad, maar ik vond het een verantwoord risico.”

Actie

Ondernemers Bart Borremans van Borremans Schoenmode en Bram Beening van Henri’s beleefden enkele moeilijke maanden, waarin zij hun klanten niet konden bedienen zoals ze dat graag wilden. Ze zagen bovendien hoe moeilijk Ruud en zijn collega’s in de horeca het hadden. Toen op dinsdag 20 april bij de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge eindelijk het verlossende woord kwam dat terrassen en winkels weer open mochten lag er al snel een plan waarmee Borremans en Beening niet alleen hun klanten konden verwelkomen, maar ook De Weert een hart onder de riem kunnen steken. “Van woensdag 28 april tot woensdag 5 mei krijgt iedereen die bij ons koopt een tegoedbon die recht geeft op twee bolletjes ijs van Bij de Pastorijs. Dat is een cadeau van ons aan onze klanten, omdat we blij zijn dat we ze weer mogen ontvangen, en aan Ruud, om hem te helpen een moeilijke tijd achter zich te laten.”

Fysiek

Kopen bij Borremans Schoenmode en Henri’s is meteen aantrekkelijker dan ooit. “We merken sowieso al heel goed dat klanten heel veel zin hebben om weer “echt” te kunnen winkelen”, zegt Borremans, “de afgelopen maanden heeft onze webshop – die we volledig hebben vernieuwd waardoor het nu nog sneller en makkelijker winkelen is – ons veel geholpen. Hoe trouw onze klanten zijn hebben we de afgelopen maanden goed kunnen zien, maar natuurlijk zijn we blij dat we ons werk weer op een normalere manier kunnen doen. Wij zijn een dienstverlenende winkel, click en collect is niet ideaal. De laatste maanden hebben we veel gecommuniceerd, onze klanten hebben onze collectie kunnen bewonderen op Instagram en in de webshop, dus dat wij de mooiste schoenen in onze collectie hebben weten ze. Maar we willen ook graag dat ze zeker weten dat ze de béste schoen hebben, en daarvoor is het goed dat we onze klanten weer fysiek kunnen bijstaan.” De collectie van Borremans Schoenmode is up-to-date als altijd. Zo staan de sustainable geproduceerde schoenen van Womsh klaar om “live” bewonderd te worden, naast de met rijke materialen en mooi leer gemaakte schoenen van het Duitse Copenhagen. Ook nieuw in de collectie is het merk Liu Jo, dat misschien wel het meeste past bij deze tijd, zegt Bart: “Liu Jo is een Italiaans merk, dat veel gebruik maakt van glitter en vooral erg uitbundig is.”

Toekomst

Uitbundig zijn Harry en Bram Beening ook. Ze zijn bovendien optimistisch: “De afgelopen maanden waren niet fijn, maar we hebben wel gemerkt dat het feit dat wij 29 jaar lang hebben geïnvesteerd in de relatie met onze klanten niet voor niks was. We zijn niet gewend om onze mode te bezorgen, maar het was erg leuk om eens bij onze klanten thuis te komen. Dat neemt niet weg dat we blij zijn dat we onze klanten weer – veilig – kunnen ontvangen in de winkel. Na een jaar thuiswerken in een joggingbroek wordt het hoog tijd voor een nieuwe, mooie outfit. Wij hebben een enorme keuze!” Die keuze bestaat onder andere uit de merken State of Art, Vanguard, Juffrouw Jansen, Someday en Yaya. “Die merken doen het altijd goed, maar natuurlijk is er nog veel meer te zien”, zegt Bram, “dit seizoen zijn ingetogen, gepoederde tinten heel sterk vertegenwoordigd, maar we verwachten deze zomer weer veel mooie, uitbundige kleuren te zien. Want ja, zelf zijn we ook uitbundig. Eindelijk mogen we weer open, en kunnen we naar de toekomst kijken. Wij gaan doorpakken, we hebben binnenkort nog heel veel mooie plannen.”

Energie

Die mooie plannen zijn voor later, eerst is het tijd voor ijs. Ruud de Weert vertelt dat hij bij Bij de Pastorijs het beste ijs van de hele regio in huis heeft: “De ijsmakers van Crusio hebben al meer dan 100 jaar ervaring”, zegt hij, “het palet smaken is enorm, en het ijs bevat geen kleur- of smaakstoffen. Daarom past Crusio precies bij ons: kwaliteit is voor ons heel belangrijk. De rijen die nu al regelmatig bij de ijssalon staan geven me heel veel positieve energie. Al die blije gezichten, ik heb ze gemist. Ik weet zeker dat deze mooie actie voor nóg meer blije gezichten gaat zorgen!”

Bij de Pastorijs is van dinsdag tot en met zondag geopend van 13.00 uur tot 20.00 uur.

Meer berichten