Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Dennis van Loenhout

Michael Timmermans van FC Bergen: “Dingen die lukken”

BERGEN OP ZOOM – Nee, ook voor FC Bergen en z’n jeugdafdeling was de lockdown niet gemakkelijk. Maar bij de pakken neerzitten is veel minder leuk dan vol enthousiasme vooruitkijken, weet jeugdcoördinator Michael Timmermans: “Je hebt van die dingen, die lukken!”


Met zijn 35 jaar heeft Michael Timmermans een “track record” van maar liefst 28 jaar bij FC Bergen. Hij maakte de glorieuze jeugdtijd op Rozenoord mee, en toen hij buiten de selectie viel kwam hij in aanraking met de edele kunst van het pleziervoetbal, in een elftal dat mede bevolkt werd door zijn oude jeugdleiders. De rest is geschiedenis, en Michael is alweer enkele jaren jeugdcoördinator van zijn club. Die club is gezond, met weinig tot geen verloop in voor voetballers zware lockdownmaanden en zelfs weer gezonde aanwas van nieuwe jeugdleden nu het langzaamaan weer toegestaan is om te trainen. De toekomst ziet er dus zonnig uit. Zeker nu SJO De Markiezaten er komt.

Samengaan

Michael vertelt: “Met Sebastiaan Tempelaars van Nieuw Borgvliet was ik in augustus bezig om onze trainingsschema’s op elkaar aan te passen en toen beseften we: we delen een accommodatie, we zijn allebei afhankelijk van vrijwilligers die steeds moeilijker te vinden zijn, waarom gaan we niet samen? In september kregen we toestemming van onze besturen.”

Timmermans benadrukt dat de nieuwe jeugdvereniging niet betekent dat FC Bergen ophoudt te bestaan. "Zeker niet. De seniorenteams blijven, de historie is er en de herinneringen blijven ook. Drie jaar geleden was zo'n samenvoeging misschien onbespreekbaar geweest maar je moet realistisch zijn: het wordt steeds complexer om een sportpark te exploiteren, vrijwilligers te krijgen en teams neer te zetten. Nu we dat samen gaan doen kunnen we garanderen dat de jeugd in de toekomst het plezier van voetbal kan blijven meemaken. Ik ben megatrots op allebei de clubs en op de nieuwe SJO De Markiezaten. Soms heb je van die dingen, die lukken. Dit is er één van. Ik hoop dat mijn kleinkinderen later bij De Markiezaten gaan voetballen en dat ik ze dan kan vertellen dat ik aan de basis stond van hun club.”

Meer berichten