Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Dennis van Loenhout

Mark Suijkerbuijk en Marco Vriens VV Vrederust: Solide

BERGEN OP ZOOM – Een voetbalvereniging kan niet zonder vrijwilligers. Hoewel bestuurslid Mark Suijkerbuijk en vrijwilliger Marco Vriens in het verleden heel veel hebben betekend voor VV Vrederust zeggen ze: “De spelers zijn de ruggengraat van onze vereniging. Zéker in dit moeilijke jaar zorgen zij ervoor dat Vrederust gezond blijft.”


Ondanks maanden van inactiviteit, een gebrek aan wedstrijden en de afwezigheid van trainingsdoelen is VV Vrederust een gezonde vereniging. Bestuurslid – en voormalig voorzitter – Mark Suijkerbuijk en vrijwilliger – en ex-bestuurslid – Marco Vriens zijn daar terecht apetrots op. “Onze vereniging is letterlijk één grote familie. Toen we niet mochten trainen zijn er elke zaterdag leden actief geweest in het onderhoud van het sportpark, de kleedkamers en de kantine. We hebben de werknemers van GGZ-WNB een bloemetje bedacht, en er zijn allerlei creatieve manieren bedacht om de leden met elkaar in contact te laten blijven. Dat heeft gewerkt: zelfs in de moeilijkste maanden heeft iedereen trouw zijn contributies betaald. Niemand heeft gevraagd om teruggave, niemand is weggelopen”, zegt Mark Suijkerbuijk, “dat is typisch Vrederust.”

Marco Vriens kan dat beamen. Toen hij in 1994 een gescheurde milt opliep in een wedstrijd stond de hele vereniging in het ziekenhuis aan zijn bed. “Ik was er slecht aan toe, maar ik ben hersteld. Dat de vereniging me zo steunde heeft me diep geraakt. Sindsdien ben ik verslingerd aan deze club”, zegt hij.

Toen de club ruim tien jaar geleden nog minder toekomstperspectief dan selectiespelers had waren het Mark Suijkerbuijk en Marco Vriens die zich tot het uiterste inspanden om hun Vrederust te redden. Met succes, want tien jaar later staat er een solide vereniging, met een actieve sponsorcommissie die vele trouwe sponsors aan de club wist te binden en een bestuur waarin twee jonge dames de oude voetbalrotten voorzien van verfrissende ideeën, die de club verder helpen. "Vrederust is nu een enthousiaste club, waarin voetbal centraal staat”, zeggen Suijkerbuijk en Vriens. "Waarin zelfs zonder jeugdafdeling voldoende aanwas is, waar de spelers enorm trouw zijn en we potentie zien om door te groeien naar de derde klasse. Het zou een unicum zijn, maar we weten dat het kan. We kunnen dus niet wachten tot we weer mogen voetballen, we hebben heel wat te laten zien!”

Meer berichten