Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Wendy begint plantenbieb

HOOGERHEIDE - Wendy Luijks uit Hoogerheide plaatste onlangs een plantenbieb in haar woonplaats op de hoek van de Lorentzstraat. Ze raakte geïnspireerd door Pinterest en Facebook. Ze besloot haar speurtocht naar een geschikte kast te beginnen en vond er een via Marktplaats, zo'n acht weken geleden.


De deuren van deze kast waren gesloten, dus verving ze de platen voor ruitjes. Want planten hebben licht nodig om te groeien en dit ziet er natuurlijk ook mooier uit. Wendy nam een kwast in haar hand en gaf de kast een nieuw kleurtje.

Wat is een plantenbieb en hoe werkt het?

"Mijn plantenbieb is een soort ruilkast voor geïnteresseerden die het net als ik leuk vinden om te tuinieren of plantjes voor binnen willen ruilen. Dus iedereen kan er iets uithalen en terug in zetten wat bij hen te veel is. Maar ook iemand die niks te ruilen heeft mag er iets uit komen halen hoor. Op deze manier kunnen we zonder problemen in deze tijd plantjes ruilen en dat is best leuk om te doen'', laat Wendy weten.

Wat vind je in de plantenbieb?

Momenteel kunnen klanten van de AH weer moestuintjes sparen en zo kunnen deze ook geruild worden in de kast van Wendy. Verder zijn er stekjes voor buiten in de tuin te vinden, maar ook van binnenplanten. Dus wie graag iets wil ruilen, is welkom bij dit mooie initiatief van Wendy Luijks op de hoek van de Lorentzstraat in Hoogerheide.

Meer berichten