Afbeelding

Dialoogavond over Auvergnepolder

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Naar aanleiding van het plan van de Dorpsraad Halsteren met betrekking tot het uitbreiden van het bedrijventerrein Theodorushaven/Noordland en brief van TenneT aan veel bewoners van Halsteren over het nieuw te bouwen hoogspanningsstation bij Bergen op Zoom in de Auvergnepolder, belegt het CDA een dialoogavond.

Het plan van de Dorpsraad Halsteren (pagina 2 in deze krant) komt op het juiste moment vindt CDA Bergen op Zoom. ‘Door nu een gezamenlijke visie op te stellen kunnen we als gemeente een goede partner vormen voor TenneT en samen komen tot de beste locatie voor het nieuwe hoogspanningsstation, alsmede een zo goed mogelijke inpassing van het nieuwe bedrijventerrein. De discussie Auvergnepolder houdt de gemoederen al decennia bezig. Dit nieuwe plan zien wij als brug tussen de verschillende visies van de partijen, waaronder onze eigen partij. Daarnaast begint de huidige groenstrook, die uit de jaren ‘60 dateert, de eerste mankementen te vertonen. Hierdoor is groene inpassing van het huidige bedrijventerrein in gevaar. Het nieuwe inpassingsplan van het grotere bedrijventerrein biedt kansen voor meer blauwgroene aspecten, duurzaamheid, natuurbiodiversiteit en klimaat robuuste oplossingen die we samen met TenneT kunnen ontwikkelen.’ Daarom roept het CDA de fractievoorzitters op voor een dialoogavond en de Dorpsraad Halsteren en portefeuillehouder(s) uit te nodigen om nog voor de zomer een raad breed plan te krijgen’, aldus fractievoorzitter Hans Peter Verroen en raadslid Erik Verbogt.

Dit jaar hoeven we nog niet te investeren in euro’s maar willen we samen komen tot een toekomstvisie waar we de komende jaren invulling aan kunnen geven. Het CDA hoopt dat we samen tot het groter geheel komen dat boven partijbelang uitstijgt. We willen niet in een onderlinge competitie maar in samenwerking met alle partijen komen tot een oplossing waarbij alle partijen zich kunnen herkennen.