Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Richard Verdult en Ad Luijkx in het grandcaf&eacute; van sporthal De Kannebuis waar ze een eigen biljartcompetitie willen opzetten.</p>

Richard Verdult en Ad Luijkx in het grandcafé van sporthal De Kannebuis waar ze een eigen biljartcompetitie willen opzetten.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Woensdagmiddagcompetitie biljarten

HALSTEREN – Biljartvereniging De Kannebuis heeft een plan. De Halsterse biljartvereniging wil een dagcompetitie starten, op woensdagmiddag. Op die manier kunnen ouderen - en andere fanatieke biljarters - genieten van al het moois dat de biljartsport te bieden heeft, zonder daarvoor ver van huis te hoeven. Getuige de aanmeldingen is dat een heel goed idee.


Secretaris Ad Luijkx van Biljartvereniging De Kannebuis kreeg vanuit zijn eigen vereniging al heel veel reacties op het plan om een Halsterse “woensdagmiddagcompetitie” te starten. Het aantal reacties verbaast hem, het feit dat de behoefte er is niet: “Binnen de reguliere competities word je vaak geacht om ’s avonds wedstrijden te spelen in dorpen als Zevenbergen, Klundert en Moerdijk. Veel ouderen vinden het – zeker in de winter – niet prettig om nog zo ver te moeten rijden. Bovendien is er ook een groep ouderen die gewoon liever overdag zouden biljarten, omdat ze het ’s avonds te belastend vinden of geen tijd hebben. Die groep willen we tegemoet komen door een dagcompetitie te starten. Daarmee hopen we in september te kunnen beginnen, in De Kannebuis natuurlijk. Man of vrouw, jong of oud, het maakt eigenlijk niet uit: wie wil biljarten is welkom bij ons.”

Uitbaters Richard Verdult en Connie Menheere zien in hun grandcafé dagelijks hoe graag mensen biljarten: “Biljarten vergt behendigheid en concentratie, maar het is geen belastende sport, je hebt er geen ijzeren conditie voor nodig”, zegt Richard. “Biljarten is vooral een vorm van ontspanning, een manier om samen te zijn met oude bekenden. Iedereen snakt ernaar om dat weer te kunnen doen. Wij kunnen dus niet wachten tot we weer open mogen.”

Biljartvereniging De Kannebuis deelt die hoop, en hoopt in september te kunnen starten met de competitie: “Ons doel is een competitie op te zetten waarin een jaar lang, elke woensdagmiddag gespeeld kan worden en waarin elke deelnemer tenminste één partij per middag kan spelen.”

Deelname aan de competitie staat open voor alle ambitieuze biljarters uit Halsteren en omstreken, en kost 15 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ad Luijkx, via ad.luijkx46@gmail.com of 06-38139672

Meer berichten