Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>De nieuwe afvalbak met twee compartimenten om afval te scheiden is onthuld door wethouder Henk Kielman.</p>

De nieuwe afvalbak met twee compartimenten om afval te scheiden is onthuld door wethouder Henk Kielman.

(Foto: Bep Tielemans)

Nieuwe buitenafvalbakken om afval beter te scheiden

GEMEENTE WOENSDRECHT - In gemeente Woensdrecht worden de komende weken zeventien nieuwe afvalbakken met gescheiden compartimenten in de buitenruimte geplaatst. Speciale afvalbakken om ook in de buitenruimte afval te scheiden.


Woensdrecht staat bekend als de 'groene gemeente op de Brabantse Wal' en dat willen we graag zo houden. Enige tijd geleden is er binnen de gemeenteraad het verzoek gekomen om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren voor gescheiden afvalbakken in de buitenruimte. "De gemeente heeft sindsdien met behulp van subsidies en de toepassing van de zwerfafvalvergoeding een aantal speciale afvalbakken aangeschaft die het mogelijk maken om nu ook in de buitenruimte het afval te scheiden”, licht portefeuillehouder afvalverwijdering Henk Kielman toe. Alle dorpen van gemeente Woensdrecht zullen vanaf de tweede week in april voorzien zijn van 1 of meerdere van deze nieuwe afvalbakken. Deze komen op de meest gebruikte plekken te staan.

"Voor velen is het inmiddels een gewoonte geworden, het scheiden van plastic, papier en etensresten. Door nu ook in de openbare ruimte aandacht te geven aan dit onderwerp hopen we dit bewustzijn te vergroten en tevens een extra bijdrage te leveren aan de gescheiden inzameling van grondstoffen. De nieuwe afvalbakken hebben een vak voor PMD en een voor restafval. Niet alleen dragen de grote mooiere bakken positief bij aan het straatbeeld, ook de extra zichtbaarheid helpt om zwerfafval te verminderen”, besluit wethouder Henk Kielman.

Meer berichten