Ank Bijleveld minister
Ank Bijleveld minister

Minister Ank Bijleveld bezoekt Moermont

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Woensdag 24 februari bezocht Minister Ank Bijleveld Residentie Moermont in Bergen op Zoom. Zij had de lokale CDA fractie gevraagd dit te organiseren.

Zelf had ze ooit een bijbaantje in de zorg, maar dat was ver voordat Ank Bijleveld minister van Defensie werd. Toch heeft de sector nog altijd haar warme aandacht, zo bewees de CDA-politica tijdens het verkiezingsbezoekje aan Residentie Moermont. Bijleveld toonde zich zeer geïnteresseerd in de ‘warme zorg’ van tanteLouise en nam alle tijd voor een kijkje op diverse afdelingen van Moermont waar ze sprak met medewerkers en cliënten. De minister was op de hoogte dat defensiepersoneel in deze coronacrisis had bijgesprongen in Het Nieuwe ABG. Op een moment dat die extra handen daar zeer welkom waren. ‘Daar hebben we haar uiteraard voor bedankt’, zei Jan-Kees van Wijnen van de raad van bestuur van tanteLouise na afloop van de ontmoeting.

Die duurde aanmerkelijk langer dan gepland. Niet in het minst door een geanimeerd tweegesprek met een cliënt met Haagse wortels. ‘U gaat weer terug naar Den Haag’, vroeg hij de minister. ‘Kan ik mooi met u meerijden!’

Ank Bijleveld minister
Ank Bijleveld minister