Kernreactoren Doel 1 en 2 | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Milieuvereniging Benegora &nbsp;</p>

Milieuvereniging Benegora  

Kernreactoren Doel 1 en 2

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Eerste auditeur Peter Provoost heeft de Raad van State België geadviseerd Greenpeace BE en Benegora in het gelijk te stellen en de besluiten tot levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 1 en 2 te vernietigen.


De twee milieuverenigingen hebben eind 2015 bezwaar aangetekend tegen de besluiten van de Belgische regering om Engie beide reactoren 10 jaar langer te laten uitbaten.

Op basis van de internationale verdragen van Espoo en Aarhus werden de besluiten aangevochten omdat er geen grensoverschrijdende MER is gemaakt en geen publieksconsultatie is georganiseerd.

Eerder had het Europese Hof van Justitie al geoordeeld dat dit wel had gemoeten. Raad van State België zal nu in een zitting het definitieve oordeel nog moeten vellen.

Het advies van de auditeur wordt (bijna) altijd gevolgd. Secretaris Bert Zwiers van milieuvereniging Benegora voegt toe: "Wij zijn ervan overtuigd dat na bijna zes en een half jaar de omstreden besluiten definitief vernietigd zullen worden."

Meer berichten