Het Magisch Draadje tovert lach | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Pascal Brugman

Het Magisch Draadje tovert lach

HOOGERHEIDE - Moeder Yolanda Scholte en dochter Samantha Hendriks namen ongeveer vier jaar geleden een concept over en begonnen zo ‘’Het Magische Draadje”. Het Magische Draadje haakt met veel vrijwilligers uit het hele land onder andere pruikjes voor zieke kindjes.


Yolanda vertelt: “We zijn begonnen met pruikjes, daarna volgden er tasjes, kuszakjes en knuffels. Over het hele land krijgen we nu al positieve reacties en worden onze spullen verstuurd naar zieke kinderen, foldertjes liggen bij ziekenhuizen en er zijn ook troostuiltjes in waakmanden te vinden. ‘Samen toveren we een lach’ is ons motto.”

Yolanda vervolgt: “Natuurlijk haken we geen echte pruiken, maar is het meer spel. We willen dat de kinderen zich een dag geweldig voelen tijdens hun ziekte of de behandeling. De ene dag zijn ze bijvoorbeeld een prinses of een ridder en de andere dag een brandweerman. Elk kind krijgt een heel pakket opgestuurd en tijdens hun ziekte of behandelingen volgen we de kinderen. Met verjaardagen krijgen ze ook een knuffel opgestuurd. Dit zorgt voor veel vreugde en is gewoon geweldig. Zo kreeg een meisje haar pakket opgestuurd en begon ze de postbode te kussen. Hier doen we het voor. Ook de ouders vinden het prachtig.”

“Op onze facebookpagina plaatsen we foto’s met wat we verstuurd hebben en krijgen we foto’s terug die we soms ook mogen plaatsen. Danique is onze prinses, ze heeft een hersentumor en haar volgen we al enige jaren. Hiervan zie je ook foto’s op onze website. Normaal hebben we diverse activiteiten, zoals braderieën, maar dat gaat in deze tijd helaas niet. De AH in Hoogerheide ondersteunt ons met emballagebonnen. We zijn namelijk geen stichting maar gewoon particulieren, dus doen we alles van privégelden of giften, zoals postzegels. Op onze website www.het-magische-draadje.jouwweb.nl zijn de haakpatronen te vinden die wij gebruiken voor alle spullen die wij opsturen. Dus mochten er mensen meewillen haken (mee toveren tot een lach) of willen doneren van bijvoorbeeld postzegels, dan mogen ze altijd contact met ons opnemen. via facebook of onze website”, aldus besluit Yolanda Scholte van Het Magische Draadje.

Meer berichten