Hulpactie voor lokale horeca | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Eline de Lange is de initiatiefnemer van geldinzamelingsactie voor lokale horeca.</p>

Eline de Lange is de initiatiefnemer van geldinzamelingsactie voor lokale horeca.

(Foto: Vincent Krijtenburg)

Hulpactie voor lokale horeca

HOOGERHEIDE – Restaurants, cafés en sportclubs worden hard geraakt door de coronamaatregelen. Om de ondernemers in de gemeente Woensdrecht een hart onder de riem te steken, heeft Eline de Lange een geldinzamelingsactie op touw gezet.


Eline de Lange heeft als ondernemer de gevolgen van de coronacrisis zelf ook aan den lijve ondervonden. Eind maart tot juni moest haar fysiotherapiepraktijk in meer en mindere mate dicht. Ook nu zijn de gevolgen nog goed merkbaar doordat mensen hun afspraak bij de fysiotherapie bij milde klachten afzeggen. Tegelijkertijd helpt De Lange met haar collega's mensen die revalideren van het coronavirus.

Project Help

“Wij hebben het voordeel dat we op dit moment ons werk kunnen blijven doen. Maar er zijn ook beroepen die op dit moment niet door kunnen gaan”, zegt De Lange, doelend op cafés, restaurants en sportkantines. Volgens haar worden deze ondernemers harder getroffen door de maatregelen dan wie dan ook. Restaurants en sportclubs moesten voor de tweede keer dit jaar dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. ”Ik vond dat we iets voor hen moesten opzetten, en dat is project Help geworden.”

Website

Volgens de initiatiefneemster is het kinderlijk eenvoudig om je steentje bij te dragen. Via de website (https://projecthelp.kneyter.nl/) kun je een donatie doen van een bedrag naar keuze. Vervolgens kies je een horeca-gelegenheid en een sportclub. De donatie wordt dan onder die twee partijen verdeeld. Naast geld doneren, kun je ook een product uit de webshop kopen. In de webshops zijn bijvoorbeeld kersttruien, mondkapjes, kerstkaarten en bidons te koop. Bij aankoop van zo'n product wordt er vijf euro aan een restaurant of sportvereniging naar keuze gedoneerd.

Sportkantines

Je zou je af kunnen vragen waarom sportverenigingen hulp nodig hebben, aangezien de leden gewoon hun contributie betalen. Maar een gemis dat niet te onderschatten is, is de zogenaamde derde ronde. "De sportverenigingen hebben er veel onder te lijden dat er na het sporten geen drankje meer wordt gedronken in de sportkantine. Deze inkomsten hebben de sportverenigingen heel hard nodig om de begroting rond te krijgen. De kosten zoals zaalhuur en veldonderhoud gaan gewoon door.” De Lange hoopt dan ook dat alle sporters die normaal na het sporten een rondje doen, nu een donatie doen via de website. Hetzelfde geldt voor de mensen die anders een biertje zouden drinken in het café, of een hapje zouden eten in een restaurant. "Ik hoop dat we met z'n allen laten zien dat we ze willen helpen, om de ellende van de afgelopen tijd een beetje goed te maken.” Doneren kan op:
https://projecthelp.kneyter.nl/


Meer berichten