Anton Mullenberg en Ankie Withagen.
Anton Mullenberg en Ankie Withagen. Foto: Pascal Brugman

Fruit krijgt goede bestemming

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Ankie Withagen en Anton Mullenberg uit Bergen op Zoom laten de laatste tijd veel van hun initiatieven zien op social media, maar ook daarbuiten. Zo zijn de twee Bergenaren momenteel vaak op pad om fruit en noten op te halen en te plukken in de omgeving.

Wij vroegen hen dan ook wat ze ermee doen en hoe ze op het idee komen. Ankie Withagen vertelt: "Al enige jaren zie ik steeds dat er fruitbomen in de omgeving hun fruit op de grond laten vallen en dat hier weinig tot niets mee gebeurt. Best zonde want fruit is toch best kostbaar en gezond. In Bergen op Zoom heb je de Soepkar van Wim Ligtenberg die in 2019 is opgericht om dak- en thuislozen te voorzien van gratis soep en brood. Geheel afhankelijk van giften uit de omgeving. Zo kwam ik op het idee om aan het bestuur van de Gertrudiskerk te vragen of we bij hen appels mochten plukken en deze aan de Soepkar te schenken. Samen met Anton gingen we ernaartoe om appels te plukken." Anton Mullenberg vult aan: "Dit is heel mooi om te doen, aangezien het dak- en thuislozenprobleem in de gemeente erg groot is. Iedereen heeft recht op een dak boven zijn hoofd en een lekkere maaltijd te kunnen nuttigen. Dus sloot ik mij graag bij Ankie aan en gingen we appels plukken die we overhandigden aan Wim van de Soepkar." Ongeveer vijf grote volle emmers werden aangeboden en van de appels werden ook nog verschillende producten gemaakt, zoals appelmoes en appelcompote. Ook kregen ze van een mevrouw die liever anoniem blijft een grote lading verse walnoten uit haar tuin om te doneren aan de soepkar.

Heeft u ook fruitbomen of notenbomen waarvan u iets wilt doneren, neem dan contact op via e-mail: ankiewithagen@hotmail.com

Emmers vol met appels.