DJ Dave gaat aan de slag als elektromonteur.
DJ Dave gaat aan de slag als elektromonteur. Foto: Dennis van Loenhout

DJ Dave op “pause” in elektro

Algemeen

OSSENDRECHT – Elke draaitafel heeft een pauseknop. Als DJ druk je die zo weinig mogelijk in, maar in de coronacrisis staat elke DJ helaas noodgedwongen op pause. Zo ook DJ Dave, die elk feest in de Zuidwesthoek al jarenlang een stukje leuker maakt. Nu er niet meer gefeest wordt stroopt Dave z’n mouwen op, en gaat met onbeschadigd optimisme aan de slag als elektromonteur. Omdat het moet, maar ook omdat het kan.

Laat er geen misverstand over bestaan, voor de evenementenbranche en de horeca is de coronacrisis een enorm drama. Ook voor Dave Voesenek, die bekend is als DJ Dave, het verhuurbedrijf Double-D runt voor evenementen en daarnaast een horecazaak uitbaat samen met zijn vrouw Lenneke. “Dat je ineens niks meer mag is heel erg. Voor ons, maar ook voor al onze collega’s. Tegelijkertijd weet ik dat dit iets is waarop ik geen enkele invloed heb. Het ligt niet aan mij als ondernemer, dat ik mijn vak versta, en dat we een café kunnen runnen hebben we de afgelopen jaren wel bewezen, en daarop zijn we nog steeds reuzetrots. De eerste lockdown heb ik doorgebracht met revalideren van een lelijke beenbreuk, die ik had opgelopen bij een bedrijfsongeval. Die kwam dus nog enigszins gelegen”, vertelt Dave, “en vanaf juni heb ik een paar redelijke maanden gehad, waarin ik wat feestjes heb gedraaid en dingen kon doen voor vaste opdrachtgevers. Ook met ons café, De Harmoniezaal, ging het deze zomer prima. Qua evenementen was er niets, maar eigenlijk hadden we niet veel te klagen.”

Maar de zomer ging voorbij, en de tweede golf kondigde zich net zo duidelijk aan als de tweede lockdown. Dat zag Dave ook: “Bovendien zag ik dat mijn agenda voor de wintermaanden erg leeg was. Logisch, dan is het altijd al rustiger en iedereen is voorzichter geworden. Ook de grote evenementen als carnaval en de Grote Prijs Adrie van der Poel gaan niet door. Er moest dus wel wat gebeuren. Omdat er geld verdiend moet worden, maar ook omdat ik gewoon slecht tegen stilzitten kan. Ik wilde wat doen, dus ging ik op zoek naar werk. Iemand vroeg of ik mijn cv wilde opsturen. Ik wist niet eens hoe je een cv maakt, dat had ik nog nooit gedaan. Toevallig zag ik een berichtje op Facebook.” Dat berichtje was van Mark Cambeen, van Cambeen Installatie Zuidwesthoek, die dringend op zoek was naar elektromonteurs, cv-monteurs en koelmonteurs. “Op de dinsdagochtend waarop de tweede lockdown werd aangekondigd zag ik Marks bericht. We kennen elkaar al lang, dus ik heb hem meteen geappt. Die middag zat ik op zijn kantoor en op donderdag ging ik aan de slag.”

Jaren geleden haalde Dave een diploma in de elektrotechniek. Samen met zijn grote netwerk en zijn tomeloze enthousiasme was dat genoeg om Mark Cambeen te overtuigen dat hij Dave moest aannemen. “Ik moet nog wel wat bij leren hoor, maar het is hartstikke leuk werk”, zegt Dave. “Ik kom op veel plekken, doe afwisselende dingen en doe een hoop kennis op. Ik geniet ervan om weer aan de slag te zijn. Het is toch hartstikke leuk om iets te kunnen bouwen waar mensen lang plezier van hebben? Met Mark heb ik kunnen afspreken dat ik – zodra het weer kan – mijn eigen bedrijf weer volledig oppak, ook tussendoor blijf ik zeker nog dingen doen in mijn eigen zaak. Maar zolang het nodig is ben ik elektromonteur, en daar heb ik best plezier in. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet, maar er is best nog reden om optimistisch te zijn. Dat blijf ik dus ook!”