Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Lilliane van den Bogaert-Jaspers en Monique Orlando uit Ossendrecht. doen al jaren mee aan de Fiets-Foto-Puzzeltocht.
Lilliane van den Bogaert-Jaspers en Monique Orlando uit Ossendrecht. doen al jaren mee aan de Fiets-Foto-Puzzeltocht. (Foto: Pascal Brugman)

Fiets-Foto-Puzzeltocht naar jubileum

OSSENDRECHT - Dit jaar was er alweer de 24e editie van de Fiets-Foto-Puzzeltocht. Een tocht die je op eigen gelegenheid en zo vaak jezelf wil kan rijden van half juni tot eind september in en rondom Ossendrecht. Dit allemaal georganiseerd door Guido Jansen van Buurtschap de Heide uit Ossendrecht.

Elk jaar wordt er weer een nieuwe fietsroute samengesteld met nieuwe foto-zoek-opdrachten. De route is verkrijgbaar voor een klein bedrag en in hierin vind je een routebeschrijving, vier bladen met foto’s en een antwoordformulier. Zo fiets je dus de hele route op zoek naar de juiste volgorde van de foto’s en deze volgorde vul je dan in op het antwoordformulier. Tenslotte beantwoord je nog een vraag en levert deze in om deel te nemen om prijzen te winnen.


Details
Elk jaar stappen weer vele mensen op de fiets om alle foto’s te vinden. Zo ook vriendinnen Lilliane van den Bogaert-Jaspers en Monique Orlando uit Ossendrecht. Ze vertellen dat het zeker niet gemakkelijk is als je veel fietst, maar dat het gaat om details waar je normaal in het dagelijkse leven totaal niet op let. Dat het ontzettend leuk is merken we al gauw aan hun verhalen.
Lilliane en Monique vertellen desgevraagd: "We doen al een aantal jaren mee en we zijn bloedfanatiek. Toch zeker als we de eerste keer niet alles gelijk kunnen vinden, want dat laat ons niet rusten. We fietsen de route net zo vaak tot we alles gevonden hebben. Maar als we alles gevonden hebben dan vinden we het jammer dat we weer moeten wachten tot de volgende editie."
Lilliane en Monique zijn dan ook zeer te spreken over Guido Jansen, hoe hij het elk jaar weer voor elkaar krijgt om dit te organiseren.
Ook Stephan van den Bergh, bekend als de Frikandellenkoning van 2019, fietst de tocht elk jaar. Samen met zijn kinderen Hugo (5), Emma (6) en Ruben (11) komen we hem tegen op zoek naar de laatste foto’s van dit jaar. Stephan: "Deze tocht is elk jaar weer een belevenis, ook ik fiets hem meerdere keren vaak in etappes. Dit in verband met de kinderen die mee gaan maar soms ook mijn vrouw Judith. Helaas kan zij vanwege gezondheidsklachten geen grote afstanden fietsen. Maar dat mag de pret niet drukken."
Lilliane, Monique en Stephan met alle kinderen staan dan ook alweer te trappelen om volgend jaar weer deel te nemen aan deze geslaagde fiets-foto-puzzeltocht.

Meer berichten