Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Matchwinner Mike de Nijs
Matchwinner Mike de Nijs (Foto: Lorenzo de Bever)

Rksv Halsteren weeknieuws

Zondag 1 met lege handen terug uit Limburg


Na twee relatief eenvoudige overwinningen moest Zondag 1 afgelopen zondag zijn meerdere erkennen in EHC/Heuts uit Hoensbroek. De Zuid-Limburgse ploeg won met 2-1 in een duel dat werd ontsierd door twee rode kaarten. Al na acht minuten kon een speler van EHC/Heuts inrukken na een grove overtreding op Redwan Zerhouni. Ruim een kwartier later kon ook Julian van de Kreeke met rood van het veld, waarmee het numerieke voordeel teniet werd gedaan. Voor rust werd niet gescoord. Een fel Halsteren ging in de tweede helft op zoek naar de openingstreffer, maar kreeg in de 52e minuut het deksel op zijn neus, 1-0. Halsteren bleef kans op kans creëren en wie anders dan Fouad Idabdelhay tekende in de 78e minuut voor de gelijkmaker. En daar waar iedereen er op rekende, dat Halsteren de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken, kreeg het in de slotfase wederom een tegentreffer te verwerken. Die klap kwam de ploeg niet meer te boven. De eerste verliespartij van dit seizoen was daarmee een feit.

Zo'n onnodige nederlaag vraagt om sportieve revanche. Die gelegenheid krijgt Zondag 1 a.s. zondag in de thuiswedstrijd tegen VOC uit Rotterdam. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark De Beek. Toeschouwers zijn van harte welkom. Wel geldt een maximum aantal van 250 bezoekers en dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden!

Zaterdag 1 ontsnapt bij WHS

Na de winst in de bekerpoule startte zaterdag de competitie voor Zaterdag 1 met een uitwedstrijd bij WHS. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Sint-Annaland in een 1-4 overwinning voor Halsteren. Met als enige doel de titel in de derde klasse B was het zaak voor het team een goede start te maken. Na ruim een kwartier spelen pakte echter WHS brutaal een 1-0 voorsprong. Nog voor rust zette Halsteren orde op zaken met een treffer van Roy van Gils. Een 1-2 voorsprong ging helaas niet door, omdat het doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na de thee moest Halsteren opnieuw in de achtervolging, nadat oud-Zondag 1-speler Arvin de Witte namens WHS wederom op voorsprong was gekomen. En opnieuw was het Roy van Gils die tekende voor de gelijkmaker. Halsteren stevende af op een gelijkspel in de seizoensouverture, maar goalgetter Mike de Nijs dacht daar duidelijk anders over. In de slotminuut van de wedstrijd scoorde hij de winnende treffer en kwam Halsteren met de schrik vrij.

Trainer Remco van Haaren verweet zijn ploeg vooral voor rust de nodige nauwkeurigheid. Komende zaterdag kan de ploeg laten zien wel degelijk het vizier op scherp te kunnen hebben als het NOAD '67 ontvangt op sportpark De Beek. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de wedstrijd, die om 15.00 uur begint. Ook dan geldt een maximum aantal van 250 bezoekers en dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden!

Grote Clubactie gestart!

Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse Grote Clubactie gestart. De jeugd van Halsteren gaat weer de deuren langs om zoveel mogelijk loten te verkopen. Van de opbrengst (3 euro per lot) gaat 80% rechtstreeks naar de club. Het doel voor RKSV Halsteren is het organiseren van jeugdactiviteiten. Steun onze club, koop een lot!

Bestuurswisselingen

In de jaarvergadering zijn vorige week woensdag enkele bestuursleden (her)benoemd. Voorzitter Jan van Elzakker werd herbenoemd voor een tweede zittingsperiode. Frank de Bonte zet het bestuurswerk voort als bestuurslid voor accommodatie-zaken en Patrick Koek neemt de rol van secretaris van De Bonte over. Tevens is Alex Swagemakers benoemd tot bestuurslid voor sponsorzaken als opvolger van Sebastiaan Bouten. In het bestuur is een aantal plekken nog steeds vacant. Bij interesse: neem contact op met een van de bestuursleden of onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilliger@rksvhalsteren.nl.

Thuiswedstrijden

Donderdag 24 september: 20:30 Halsteren VE3 - Tholense Boys VE.

Zaterdag 26 september: 08:45 Halsteren JO9-3 - Tholense Boys JO9-4; Halsteren JO10-2 - Smerdiek JO10-1; Halsteren JO9-1 - Steenbergen JO9-1; Halsteren JO10-5G - Cluzona JO10-2; Halsteren JO8-2 - MOC'17 JO8-7; Halsteren JO7 - Reservering. 09:45 Halsteren JO13-2 - Roosendaal JO13-3; Halsteren JO15-5 - Cluzona JO15-1; Halsteren JO11-2 - Kogelvangers MO11-1. 11:00 Halsteren JO15-4 - ASWH JO15-2; Halsteren JO19-3 - Prinsenland JO19-1. 11:15 Halsteren MO19-1 - Kloetinge MO19-2. 13:00 Halsteren JO16-1 - SJO Serooskerke/Veere JO16-1; Halsteren JO17-1 - Roosendaal JO17-2; Halsteren JO19-1 - Walcheren JO19-1. 15:00 Halsteren ZA1 - NOAD'67; Halsteren 5 - Nieuw Borgvliet 2; Halsteren 7 - Smerdiek 3; Halsteren 3 - MOC'17 3.

Zondag 27 september: 11:30 Halsteren 3 - Beek Vooruit 3. 12:00 Halsteren 2 - ODIO 3. 14:30 Halsteren ZO1 - VOC.

Meer berichten