Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
In memoriam: Fattah Haddou
In memoriam: Fattah Haddou

Eerbetoon aan Fattah Haddou

HOOGERHEIDE - Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je of te vroeg, of je laat. Op de avond van Koningsdag verloor Hoogerheide een markante persoonlijkheid: Fattah Haddou. Bij thuiskomst liet zijn grote hart hem voorgoed in de steek. Reanimatie mocht niet meer baten. Hij werd slechts 55 jaar.


Fattah was een nog een kleine jongen toen hij vanuit Marokko als tweede zoon van het gezin Haddou in Hoogerheide neerstreek. Evenals veel kameraadjes sloten zowel oudere broer Haddi als ook Fattah zich bij METO aan. Bij de plaatselijke voetbaltrots werd met name de kwaliteiten van de jongste Haddou op waarde geschat en speelde in alle toonaangevende jeugdelftallen. Ook bij de senioren vormde hij, ietwat in de luwte, een vaste waarde. Als routinier werd hij in het seizoen 1998-1999 door Fred van Geel voor vijf duels aan diens selectie toegevoegd. In de twee daaropvolgende seizoenen Piet Gabriëls nog eens 22 wedstrijden een beroep op hem. Hij scoorde hierin een handvol goals.

Het slechte nieuws sloeg ook bij METO in als een bom. Ieder in Hoogerheide heeft zo zijn eigen herinneringen aan hem. Insiders reppen van een toffe kerel. Een geblokte, technische speler met een erg goede traptechniek. Fijne medespeler, vele jaren jeugdtrainer bij zo goed als alle leeftijden en later kartrekker en initiator van het METO-damesteam. Altijd in voor een praatje.

Door de corona-perikelen was in mei geen ruimte voor een massaal afscheid. Door de versoepelende omstandigheden wil men iedereen alsnog de gelegenheid bieden om Fattah postuum een laatste groet te brengen en hem samen te herdenken.

Op zaterdag 19 september 2020 trapt men om 15.30 uur voor een vriendschappelijke wedstrijd ter ere van de markante persoon die Fattah Haddou ooit was. Plaats van handeling: voetbalveld METO in Hoogerheide.

Meer berichten