Routinier Nicky Verboven van Grenswachters stelde de zege op Nieuw-Borgvliet veilig.

Martijn de Nijs is on fire!

Algemeen

WOENSDRECHT – De derby Vivoo-ODIO (2-1) vormde het Woensdrechtse hoofdgerecht van de programmering in de Vierde Klasse B. Op een steenworp afstand was buurman WVV’67 op sportpark De Fortuin gastheer voor volgens velen titelkandidaat BSC. Met welke instelling de Roosendalers uit de kleedkamers zijn gekomen is niet bekend. Voor ze het echter goed en wel in de gaten hadden keken ze tegen een achteraf onoverbrugbare achterstand van 3-0 aan!

Het was de deze zomer van METO overgekomen Martijn de Nijs die een regelrechte hoofdrol voor zich opeiste. In de derde minuut rukte hij over recht op, kwam naar binnen en schoot met zijn ‘chocoladebeen’ in de kruising, 1-0. Kort nadien bood hij teamgenoot Thijs de Ron een niet te missen kans en de verdubbeling van de score was daar. Reeds in de tiende minuut was het opnieuw raak. Een verre uittrap van Brian Verbrugge bereikte wederom Martijn de Nijs die droog binnenschoot. Een unicum voor de gevierde vleugelverdediger. In zijn vierde seizoenen te Hoogerheide scoorde hij gemiddeld een doelpunt per jaar. Nu twee in amper tien minuten! Martijn de Nijs on fire!

Ook Nieuw-Borgvliet heeft de status van mogelijke kampioen. De ploeg van Erwin van Schilt beleeft echter een valse start. Grenswachters versterkte zich deze zomer en toog na een doelpuntrijke opening met vertrouwen richting De Markiezaten. De Putse formatie dicteerde vanaf de aftrap en kwam terecht op voorsprong door Gino Boer en Raphael Verhaert. Na rust toonde Borgvliet een achter gezicht en kwam op 1-2. Grenswachters beperkte zich tot de counter doch was wel trefzeker via wederom Raphael Verhaert. Een gemiste penalty werd gevolgd door toch een Bergse treffer en zelfs gelijkmaker na een fout van de keeper Jasper Cornelis, 3-3. Richard van Hooijdonk bracht met nog 15 minuten te spelen Nicky Verboven. De 38-jarige routinier stelde niet teleur en met een rake kopbal de zege veilig, 3-4.

METO ging op bezoek bij Achtmaal. In een gelijkwaardig wedstrijd was het aankoop Jeremy Deleu die roodwitblauw aan de leiding bracht. Achtmaal nam het spel over en kans om nog voor rust op voorsprong te komen. In de tweede helft was er evenwicht en METO dat de gelijkmaker scoorde. Daan Verresen ging door op links, broer Gijs fungeerde als afmaker 2-2. Meto wilde echter meer en kreeg via Jelle Hesbeens nog een riante mogelijkheid. In laatste minuut viel hij aan andere kant echter wel binnen, 3-2!