Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

L’Oslopers gaan wandelen

L'Oslopers wandelclub die elke zaterdagochtend om 8.30 uur vertrekt aan de Schapendreef in Ossendrecht.
L'Oslopers wandelclub die elke zaterdagochtend om 8.30 uur vertrekt aan de Schapendreef in Ossendrecht.

OSSENDRECHT – Als Roparunteam en hardloopvereniging zijn De L’Oslopers uit Ossendrecht al jaren bekend. Omdat wandelen ook bij de loopsport hoort is de Ossendrechtse vereniging gestart met een wandelgroep. Een schot in de roos, die aan Ossendrecht en omstreken laat zien dat L’Oslopen leuker is dan “gewoon” lopen.

Elke hardloopvereniging en elke hardloper weet hoe het gaat. Je raakt geblesseerd, moet een tijdje herstellen en wat doe je dan? Dan kun je alleen gaan wandelen, maar in clubverband is dat veel leuker. Met die gedachte ging Heini van Raemdonck – voorzitter van De L’Oslopers – aan de slag. Heini is een fanatiek en ervaren hardloper, maar ook hij werd getroffen door blessureleed. “Dus begonnen we in de vereniging na te denken over een wandelgroep”, zegt hij, “dat leek ons een mooie oplossing voor geblesseerde hardlopers die toch met de club op pad willen gaan en hun conditie op peil willen houden. Bovendien is het een mooie manier om ook anderen bij onze vereniging te betrekken.”

Op z'n mooist

Gewapend met zijn GPS-horloge en zijn kennis van de mooie regio, zet Heini elke week een mooie route van maximaal zo’n 11 kilometer uit. Op zaterdagochtend loopt hij die met een nog steeds groeiende groep wandelaars, die al lang niet meer alleen uit geblesseerde hardlopers bestaat. “Samen lopen is gewoon leuker dan alleen”, zegt hij. “En met deze wandelgroep genieten we samen van het moois dat onze regio te bieden heeft. Ik mik er altijd op om de routes zoveel mogelijk door het bos te laten gaan. Daar is onze streek op z’n mooist.”

Heel veel mogelijk

Elke zaterdagochtend vertrekt de wandelgroep van De L’Oslopers om 8.30 uur bij het Waterleidingbedrijf aan de Schapendreef. Over het ideale tijdstip voor een tweede wandeling wordt nog nagedacht. Zeker is wel dat Iedereen die wil meelopen welkom is, zegt Heini: “Wel is het de bedoeling dat wandelaars na verloop van tijd lid worden van De L’Oslopers. Dat kost slechts 20 euro per kwartaal. Voor dat geld ben je lid van een gezellige, groeiende vereniging, kun je elk jaar deelnemen aan een mooi clubuitje en kun je misschien zelfs doorstromen naar de hardloopgroep. Bij De L’Oslopers is heel veel mogelijk!”

Kijk voor meer informatie op de pagina “Wandelgroep De L’Oslopers” op Facebook.

Meer berichten