Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

De biljartballen rollen weer

Biljart Vereniging de Kannebuis heeft een onderlinge competitie georganiseerd voorafgaand aan de start van het seizoen.
Biljart Vereniging de Kannebuis heeft een onderlinge competitie georganiseerd voorafgaand aan de start van het seizoen. (Foto: Bep Tielemans)

HALSTEREN - De start van het biljartseizoen werd door de bond een maand uitgesteld. Alarmerende corona-berichten in Bergen op Zoom waren daar de oorzaak van. Ik de week van 21 september gaan de competities nu beginnen.

BV de Kannebuis is uitgegroeid tot een grote vereniging met twaalf libreteams en één driebandenteam. De afgelopen maand hebben de bij de Kannebuis niet stilgezeten.

Deelname

Uitbater Richard Verdult vertelt: "Omdat wij zoveel teams hebben, zijn we een onderlinge competitie gaan organiseren. Iedereen deed gewoon mee, op één uitzondering na. Die speler heeft wat gezondheidsproblemen en vindt het gewoon nog te link."

Regels

Hij vervolgt: "Ik ga er vanuit dat we in de week van 21 september met een volle bezetting beginnen. Je merkt dat iedereen er weer ontzettend veel zin in heeft. Natuurlijk hebben we straks te maken met de anderhalvemeter-RIVM-maatregelen. Verder heb ik begrepen dat er bij een biljartwedstrijd wat simpele aanpassingen zijn. Zo moet je om beurten de openingsstoot doen, dus niet meer met z'n tweeën tegelijk. Je moet wachten tot je tegenstander weer op zijn stoel zit en vanzelfsprekend behoort het handen schudden tot het verleden."

Competitie

"Biljarten lijkt mij echt wel een sport die je veilig kunt beoefenen. We zitten natuurlijk in een horecagelegenheid en daar hebben we te maken met dezelfde regels waar alle horeca-exploitanten zich aan moeten houden. Op maandag zijn we dicht, maar straks wordt er van dinsdag tot en met vrijdag gelukkig weer op drie tafels competitie gespeeld", aldus Richard Verdult.

Meer berichten