Het beeld Phoenix met op de achtergrond De Ark.
Het beeld Phoenix met op de achtergrond De Ark. Foto: W. Hogewoning

Open Monumentendag op Landgoed Vrederust

Algemeen

HALSTEREN - Zondag 13 september is het Open Monumentendag. Ook op Landgoed Vrederust zijn tussen 13.00 en 17.00 uur een aantal gebouwen opengesteld.

Zo is er gelegenheid om het hoofdgebouw, het witte kerkje ‘de Ark’ en de beeldenroute op het landgoed te bezichtigen. De kans om een uniek kijkje te komen nemen. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Vrederust? Onze gidsen nemen u mee op een bijzondere wandeling over ons prachtige landgoed en vertellen gepassioneerd over haar rijke geschiedenis.

De rondleiding begint bij het bijzondere hoofdgebouw aan de Hoofdlaan 8 welke in 1929 door B.T. Boeyinga is gebouwd. Hier vindt men kenmerken van de Amsterdamse School.
Daarna begint de wandeling over het parkachtig terrein met zijn kunst- en beeldenroute en wordt een bezoek gebracht aan het pittoreske kerkje ‘de Ark’. De Ark is gebouwd door F.G.C. Rothuizen in 1922.

Vroegere gebouwen

Hier is een foto-expositie te bezichtigen van de gebouwen die in de loop der jaren op het terrein zijn afgebroken, noem het ‘Vrederust in brokken’.
Kijk voor meer informatie op https://openmonumentendagbergenopzoom.nl