Wedstrijd in Putte voor Wielerzomer
Wedstrijd in Putte voor Wielerzomer Foto: Pascal Brugman

Timo de Jong aan kop bij Woensdrechtse Wielerzomer

Algemeen

PUTTE - Met een tweede plaats in de Ronde van Putte neemt Timo de Jong de leiding in de algemeen klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. De overwinning was voor de belofte renner Martin Pluto, rijdend voor de wielerploeg Restore Cycling.

Ruim honderd elite beloften renners stonden zaterdag aan het vertrek in Putte. Dit keer had de organisatie te kampen met wat afmeldingen van renners die zondag aan de Topcompetitie wedstrijd Omloop van Valkenswaard deelnemen. Het geheel geasfalteerde parcours in Putte had een lengte van 1800 meter en de snelheid lag wederom hoog. Na enkele schermutselingen ontstond er een kopgroep van 4 renners: Rico van Damme (ZRTC Theo Middelkamp), Remco Schouten ( RC Jan van Arkel), Timo de Jong ( VolkerWessels-Merkx) en Martin Pluto (Restore Cycling). In de achtervolging ontstond er een groep van 26 renners, maar door de eendrachtige samenwerking van de vier koplopers liep de voorsprong uit naar ruim 1 minuut. Het peloton werd voortijdig uit koers gehaald. De spurt voor de overwinning werd aangetrokken door Martin Pluto en niemand kwam er meer overheen. Timo de Jong werd 2de, Remco Schouten 3de en Rico van Damme 4de.

Volgende week vindt de laatste wedstrijd plaats van de Woensdrechtse Wielerzomer, in Huijbergen. Start nieuwelingen/jeugd om 15.00 uur, junioren om 16.15 uur en de elite/beloften om 18.00 uur.