Andy Wierikx (Vivoo)
Andy Wierikx (Vivoo)

Uitdaging voor Andy Wierikx

Algemeen

Grenswachters-Vivoo opent Gentlemen-derby

PUTTE/HUIJBERGEN – Exact een half jaar duurde de droogte. Zes maanden absolute radiostilte op de West-Brabantse velden en ver daarbuiten. Geen kampioenen, geen promovendi en geen degradatiestrijd. De KNVB gunt iedereen een herkansing. De Vierde Klasse B herbergt zodoende opnieuw het handvol Woensdrechtse verenigingen. Naast de hogere doelen gaan METO, Grenswachters, ODIO, WVV’67 en Vivoo ongetwijfeld op zoek naar onderliggend derbyprestige. Zondag 6 september betekent Grenswachters-Vivoo de ouverture van een twintigtal onderlinge twisten!

Capabel

Daar waar her en der de contracten van de oefenmeesters met wederzijds goedvinden werden verlengd, daar nam Vivoo door Covid-19 noodgedwongen met stille trom afscheid van Rudo Gommers. De blauwbloezen menen in Andy Wierikx een capabele vervanger te hebben gevonden. Geen onbekende in de Zuidwesthoek, in 2015-2016 en 2016-2017 coachte hij ODIO. De laatste drie seizoenen stond hij bij NSV in Nispen aan het roer.

Inmiddels een maand onderweg in Huijbergen. De tussenbalans? “Een nieuwe trainer betekent wennen. Zowel voor de groep als ook voor mij. In de voorbije weken hebben we echter met een volledige selectie kunnen trainen en heb ik me meer en meer een beeld kunnen vormen. Er lopen tal leuke voetballers rond waarmee we best uit de voeten kunnen”, aldus Andy Wierikx.

Lat hoger

Andy Wierikx (56) was zelf actief voor onder meer Sparta, NSVV, RBC, Halsteren en Alliance. Als trainer had hij Kruisland, Schijf, Alliance, ODIO en NSV onder zijn hoede. Wat voor trainer haalt Vivoo in huis? “Eentje die voor het hoogst haalbare gaat. Je kunt wel zeggen dat prolongatie het streven is maar de lat iets hoger leggen mag best. Op basis van plezier, lol in het spelletje is belangrijk.”

Zelf speelde de Roosendaler op Eerste Klasse niveau, als trainer bivakkeerde hij voornamelijk in de Vierde Klasse. Aanpassen? “Ach, ik ben van mening dat je van iemand die in een selectie-elftal wilt voetballen ook best iets mag verlangen. Daarentegen is de mentaliteit ten opzichte jaren terug wel iets veranderd. Een weekend met de vriendin weg was vroeger tijdens de competitie ondenkbaar. Tegenwoordig heb je er maar mee te dealen”.

Prognose

Grenswachters-Vivoo, de voortekenen zijn niet hoopgevend. In competitieverband verloor het nimmer. Ook je persoonlijke cijfers te Putte met vorige werkgevers spreken niet in je voordeel. Andy Wierikx besluit lachend: ”Och, is dat zo. Ik kan me alleen nog maar een 2-5 overwinning met ODIO herinneren! Grenswachters heeft naar verluidt een goed elftal. Het behoort met Nieuw-Borgvliet en BSC op voorhand tot de toonaangevende teams in de Vierde Klasse. Wat de kracht van Vivoo is, daar kunnen we misschien na de openingsreeks met achtereenvolgens Grenswachters, ODIO, DEVO en METO iets meer over zeggen.”

2009-2010: Grenswachters-Vivoo 3-1. Dave de Crom 0-1, Mitch Wouters 1-1 en 2-1, Ken Urkens 3-1. 2016-2018: Grenswachters-Vivoo 3-1. Mark Leenaerts 1-0, Marino Petalo 2-0, Gijs van Landeghem 3-0, Dimitri Ceuppens 3-1.