Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Van links naar rechts: Dianne Kessel, Frans Bosters, Aat van den Berg en Raymond Kessel.
Van links naar rechts: Dianne Kessel, Frans Bosters, Aat van den Berg en Raymond Kessel. (Foto: Bep Tielemans)

Naam bier is 'Alters Genot'

HALSTEREN - De naam voor het Halsters bier van Kessel's Slijterij is bekend: Alters Genot. Maar liefst drie inzenders van totaal zeventig bierliefhebbers die aan de oproep voor het verzinnen van een naam gehoor gaven, vielen in de prijzen.


Frans Bosters, Dion Sweere en Aat van den Berg bedachten geheel los van elkaar alle drie exact dezelfde naam Alters Genot. Raymond en Dianne Kessel nodigden de winnaars donderdagmiddag uit in hun Gall & Gall slijterij aan Dorpsstraat 168 in Halsteren. Frans Bosters en Aat van den Berg werden bedankt voor hun deelname en gefeliciteerd met het winnen van een bezoek aan de brouwerij waar het Alters Genot vandaan komt. Woensdagavond maken zij met een zelf samengesteld gezelschap een rondleiding door Brouwerij 't Meuleneind aan de Moleneindsestraat in Hoeven. Daar mogen de winnaars als eerste het nieuwe tripel Alters Genot proeven en diverse andere biersoorten.

"De flessen zijn afgevuld en moeten nog een paar weken rusten. Dit is goed voor de smaak. Momenteel worden de etiketten gedrukt", liet Raymond Kessel weten. Hij verwacht het 'eigen' bier in de tweede week van augustus aanstaande in de winkel te hebben.

Frans Bosters uit Bergen op Zoom vertelde dat hij 'ooit wel eens zelf een biertje heeft gebrouwen in een vat met een waterslot erop'. "Op een gegeven moment wil je het bier proeven, meestal eerder dan het eigenlijk kan. Er zit dan nauwelijks smaak aan, je kunt beter geduld hebben." Ook Aat van den Berg is een echte bierliefhebber. Hij komt uit de randstad maar woont sinds een jaar of vijf in Halsteren. "Afgelopen week ben ik nog in Brugge (België) geweest en heb daar een heerlijk bier gedronken."

De derde winnaar, Dion Sweere, kon helaas niet aanwezig zijn.

Meer berichten