Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vrijwilligers van Samen Sterk bij het inzamelpunt aan de Julianastraat 26 in Halsteren.
Vrijwilligers van Samen Sterk bij het inzamelpunt aan de Julianastraat 26 in Halsteren. (Foto: Ricardo Timmermans)

Samen Sterk verblijdt vele doelen

HALSTEREN – Enthousiaste vrijwilligers van de inzamelpunten Samen Sterk organiseerden voor afgelopen zaterdag een Big Shopper Dag aan Julianastraat 26 in Halsteren. 

Tijdens deze dag konden bezoekers een grote boodschappentas vullen voor slechts 2,50 euro. De opbrengst en de donaties zullen gebruikt worden om pakketten te vullen voor mensen die de hulp van Samen Sterk heel hard nodig hebben.

Het gaat momenteel om een zeventigtal gezinnen die door omstandigheden geen beroep (meer) kunnen doen op voorzieningen, zelfs niet op de voedselbank. In een aantal gevallen is corona hier debet aan maar er zijn ook gezinnen bij, veelal met kinderen, die nauwelijks rond kunnen komen. Met een tomeloze inzet van vrijwilligers, sponsoring en andere ondersteuning kunnen deze mensen wekelijks een steuntje in de rug krijgen.

Naast de big shopper dag waren er ook diverse leuke activiteiten voor kinderen. Zo konden zij bij de naburige 'dagbesteding op ’t dorp' terecht voor een sportieve bootcamp en mochten ze knutselen. Om de dag op te vrolijken ontbrak een carnavalstintje niet. Hoewel het weer 's ochtends niet meewerkte en iedereen zich aan de corona-voorschriften moest houden, hing er een gezellige sfeer. Mensen kwamen ook gewoon gezellig langs voor een praatje en kon er tegen een kleine vergoeding wat gedronken en gegeten worden. Big shoppers werden voor een paar euro gevuld met kleding, huisraad, speelgoed et cetera. Petra Kats, een van de initiatiefnemers, licht toe: "De opbrengst en de donatie zullen wij gebruiken voor het vullen voor de pakketten die wij als vrijwilligers maken voor mensen die nu onze hulp nodig hebben. Deze pakketten zijn voor geregistreerde mensen die nergens terecht kunnen om verschillende redenen. Wij verzorgen deze pakketten vanuit huis. Deze groep mensen zal groeien aangezien iedereen getroffen is door het corona-virus en dit nog wel een tijd nodig zal zijn. We hebben de afgelopen weken al gemerkt, doordat we ze zelf hebben mogen wegbrengen, er ook mensen zijn die juist door deze pakketten al geen hulp meer nodig hebben. Ook helpen wij mensen met kleding, speelgoed, huisraad enzovoort. Vergeet niet het sociale aspect in dit geheel. Iedereen, zowel jong als oud, heeft een verhaal. Wij als vrijwilligers blijven ons best doen zolang wij kunnen, als gewone burgers met een goed hart. Samen hebben we sinds maart al vele doelen mogen verblijden."

Echter nu zijn we dus sinds een week of 8 ons alleen nog in aan het zetten voor deze mensen. Dus er kwam heel wat bij kijken om dit in de juiste banen te krijgen. Juiste registratie door de juiste personen, juiste route plannen, administratie, sponsors zoeken en vrijwilligers. Tot nu toe hebben we al zeven weken vele blijde gezichten gezien en zowel jong en oud met ieder hun eigen verhaal mogen helpen. Wilt u deze actie steunen, meer weten of gewoon een gezellige middag voor uw kinderen komt dan zaterdag gerust even langs. Niet alle vrijwilligers zijn er maar wel een aantal.

Verzamelpunten Samen Sterk

Meer berichten