Afbeelding

Bijdrage voor energiebesparende maatregelen door huiseigenaren

Algemeen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht organiseert samen met het Regionaal Energieloket een actie waarbij huiseigenaren een voucher kunnen aanvragen ter waarde van €45,00 om kleine energiebesparende maatregelen in de woning te treffen.

Hierbij kan men denken aan tochtstrips, radiatorfolie of leidingisolatie. Iedereen met een koopwoning ontvangt hier binnenkort een brief over. In deze brief staat hoe u de voucher aanvraagt en verzilvert. Per huishouden is één voucher beschikbaar. 

De gemeente Woensdrecht heeft na aanvraag een nieuwe subsidie ontvangen, genaamd ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ kortweg RRE-subsidie. Hiermee kan de gemeente huiseigenaren helpen om energie te besparen. Er worden totaal 3.000 vouchers uitgegeven ter waarde van €45,00 per stuk. De vouchers kunnen online aangevraagd worden en de producten kunnen vervolgens ook online gekocht worden voor een daarvoor ingerichte webwinkel. 

Voorbeelden van producten die met de voucher verkregen kunnen worden:Stroom: Tijdschakelklokken, standby killer stekkerdozen, bewegingsmelders. Gas: Deurdrangers, radiatorfolie, tochtband, brievenbusborstels, deurborstels, waterbesparende producten voor in de douche. Licht: led- en ecolampen, dimmers.

De website waar u straks de voucher kunt verzilveren is: webshop.regionaalenergieloket.nl