Afbeelding

Lasagne met paprika

Algemeen

Benodigdheden

500 gram gehakt, 2 blikjes tomatenpuree klein, 400 ml tomatensaus, 1 ui,
1 teentje knoflook, 1 pot geroosterde paprika's, 5 eetlepels mascarpone, olijfolie, scheutje melk, geraspte kaas, zout en peper, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, lasagnebladen, boter voor invetten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een scheut olie in de pan en bak het gehakt gaar. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn. Als het gehakt gaar is voeg je de ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer
2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna voeg je de kruiden en de tomatensaus toe en meng je alles goed door elkaar. Laat de saus een minuut of 5 pruttelen en zet het vuur uit. Meng in een bakje de mascarpone met een handje geraspte kaas en een scheutje melk. Vervolgens kun je laagjes gaan maken: een laagje lasagnebladen, een laagje gehakt-tomatensaus, laagje lasagnebladen, laag geroosterde paprika's, laagje gehakt-tomatensaus, een laagje lasagnebladen. Eindig met een laag lasagnebladen waar je de mascarponesaus overheen giet. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen en zet de schotel 30 tot 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Diana Rens