Afbeelding

Ovenrisotto met prei

Algemeen

Benodigdheden

300 gram risottorijst, 200 gram diepvries doperwten, 2 prei, 600 ml groenten bouillon, 2 uien, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 4 eetlepels roomkaas met kruiden, 12 tot 16 vissticks, olijfolie, boter voor in te vetten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de rode peper en knoflook fijn. Snijd ook de prei in stukjes. Giet een scheutje olie in de pan. Fruit de ui met knoflook en rode peper aan. Voeg na circa 2 minuten de prei toe en bak dit een minuut of 5 mee. Vervolgens voeg je de rijst erbij en bak je die 1 minuut mee. Zet het vuur uit en voeg daarna de Italiaanse kruiden toe. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en giet de bouillon eroverheen. Zet 30 tot 35 minuten in de oven totdat al het vocht is verdwenen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe. Ondertussen bak je de vissticks in een pan. Als de risotto klaar is meng je de roomkaas met kruiden erdoor.
Serveren met de vissticks.

Eet smakelijk!

Diana Rens