Afbeelding

Aspergesoep van de schillen

Algemeen

Benodigdheden

De schillen van een kilo asperges( ook de stukjes die je van de asperge afsnijdt kunnen erbij),het kook vocht van de asperges, 2 sjalotjes, 1 groenten bouillon blokje, 3 eetlepels bloem, zout en peper.

Bereiding

Snipper de sjalotjes en fruit ze even in een beetje olie. Voeg de schillen en stukjes toe, doe het kookvocht van de asperges en het bouillon blokje toe. Zorg dat de schillen helemaal bedekt zijn met vocht, voeg zo nodig een scheut
water toe. Laat alles 30 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk nu de soep door een zeef en laat het rustig uitlekken. Dat duurt wel even, help door er met een lepel door te roeren. Uiteindelijk hou je een dikke brij over. Die moet je dan toch maar weggooien. Voeg de bloem toe opgelost in water om de soep een beetje te binden. Breng op smaak met zout en peper.

Diana Rens