Batters
Batters

Honk- en softbalvereniging Batters in zwaar weer

Algemeen

PUTTE - Voor leden van honk- en softbalvereniging Batters uit Putte had 2020 een feestjaar moeten worden in verband met het 40-jarig bestaan. Echter, nu is de vraag of hun geliefde clubje in 2021 nog wel bestaat.

De vereniging ging het jaar vol goede moed en plannen in. Er werd een crowdfunding opgestart op facebook om een nieuwe kantine te kunnen bouwen. Het eerste toernooi zou plaatsvinden in het eerste weekend van de lockdown door de corona-crisis. Aankopen waren al gedaan en alles was geregeld.

Voor een kleine vereniging als HSV Batters, die juist hun inkomsten verkrijgen door het organiseren van toernooien, hakt zoiets er flink in. Honk- en softbal is een zomersport. Wedstrijden worden gespeeld in de periode april t/m september. Door de corona-maatregelen zijn wedstrijden nog steeds niet toegestaan. De clubkas blijft leeg. De bondsbijdragen, huur van het veld en kosten zoals gas-water en licht moeten gewoon betaald worden.

HSV Batters telt ongeveer 40 leden. Er is een heren honkbalteam, een damessoftbalteam en een jeugdteam. Het mooie aan deze vereniging is dat het verbinding brengt. Verbinding tussen Nederland en België, maar ook tussen de dorpen uit de gemeente Woensdrecht. De leden komen van Hoogerheide, Calfven, Ossendrecht, Putte (NL en B) tot aan Berendrecht (B). Zoiets mag toch niet verdwijnen?

De leden halen alles uit de kast om hun vertrouwde vereniging te behouden, zo gaan ze binnenkort starten met de verkoop van stroopwafels aan vrienden en bekenden, willen ze zodra het weer mag een toernooi en een quizmiddag organiseren (met in acht neming van de corona-regels) en gaan ze door met de crowdfunding voor hun kantine. Ook zijn ze actief op zoek naar sponsors, liefst voor meerdere jaren.

Op dit moment is alle steun welkom! Elke euro is er één die zeer gewaardeerd wordt. Wil jij de Batters steunen? Graag! Via www.gofundme.com/f/dringend-nieuwe-kantine? utm_source=facebook kun je elk gewenst bedrag storten. Wil jouw bedrijf ons sponsoren? Neem dan contact op met hsvbatters@outlook.com om de mogelijkheden te bespreken.