wandelgids Brabantse Wal
wandelgids Brabantse Wal

Wandelgids Brabantse Wal

Algemeen

REGIO - Stichting De Brabantse Wal bestaat 25 jaar. In 1995 hebben de natuurverenigingen Benegora, Namiro, IVN Groene Zoom en de heemkundekringen Halchterth en Zuidkwartier de Stichting in het leven geroepen om het fraaie landschap van de Brabantse Wal onder de aandacht te brengen.

Dit vanuit de filosofie: een landschap dat de mensen mooi vinden, zullen ze graag beschermen! Daarom gaf de Stichting het boek ‘Ontdek de Brabantse Wal’ uit en een wandelgids. Die wandelgids bevat 24 goed gemarkeerde wandelroutes in Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Onderweg kom je langs maar liefst 50 horecazaken die sinds kort weer open zijn. De gids vertelt over al het natuurschoon en de historie van wat al wandelend te zien is.

Door de coronacrisis viert de Stichting het jubileum voorlopig digitaal. Daarvoor is op Facebook de groep WildopdeWal gemaakt waar iedereen lid van kan worden en een zelfgemaakte foto van de natuur en het landschap van de Brabantse Wal kan plaatsen. Elke maand kiest de Stichting een winnende foto uit. De maker krijgt de wandelgids als prijs cadeau. Natuurlijk kan men de wandelgids, die 120 blz. dik is, voor 12 euro ook kopen bij de VVV en de plaatselijke boekenwinkel. Zie ook www.brabantsewal.nl.

Lepelaars zoeken in de Noordpolder Ossendrecht naar voedsel.