Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Open weekenden beeldentuin Paula Withagen

HALSTEREN - Traditiegetrouw stelt beeldend kunstenaar Paul Withagen uit Halsteren haar prachtige beeldentuin aan Daansbergen ook deze zomer gedurende twee speciale weekenden open. In verband met de corona-omstandigheden vinden de open weekenden niet in juni-juli plaats maar in augustus.

De datums van de weekenden zijn vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus en 14, 15 en 16 augustus. Belangstellenden zijn dan van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Een speciale opening is er dit jaar niet. De beeldentuin aan Daansbergen 48 in Halsteren heeft een aparte ingang en uitgang en de tuin is groot genoeg om afstand te houden.

Exposanten

Net als voorgaande jaren heeft Paula Withagen een aantal andere kunstenaars uitgenodigd om werk mee ten toon te stellen. Dat zijn deze keer Annette Jeukens, textiel en mixed media; Ineke Duyndam, schilderijen; Erika Pels, lasobjecten en Ingrid van der Meer, sieraden.

Paula Withagen

Gastvrouw Paula Withagen zelf is alom bekend van haar indrukwekkende beelden, gekapt uit verschillende steensoorten. Zoals: arduin, marmer, dolemiet, albast en harde serpetijn soorten. Paula licht toe: "Vanuit de ruwe steen, zoek ik naar de aanwezige inhoud. Zo tracht ik een harmoniërende vorm te vinden tussen de steen en het uiteindelijke resultaat. Het zijn bijna altijd menselijke figuren, meestal in een sociale context. Vaak speelt verbondenheid daarbij een rol."

Annette Jeukens

Voor haar textielwerken en mixed media gebruikt Annette Jeukens oude technieken zoals spinnen, collage, et cetera. Zij combineert deze technieken met nieuwe en gerecyclede materialen in experimentele werkstukken. Annette Jeukens heeft samen met haar dochter een atelier in Roosendaal, waar ze haar eigen stoffen en vezels verft.

Ineke Duyndam

Ineke Duyndam-Kester is begin 2000 begonnen met een tekencursus en legde zich vervolgens toe op aquarellen. Er volgden diverse cursussen en workshops, zoals model-schilderen, portretten en schilderen met olieverf.
"Van figuratief schilderen schakelde ik over naar abstracte schilderkunst. Ik was op zoek naar een eigen stijl. Na het volgen van een cursus 'schilderen vanuit emotie' leerde ik vanuit mijn diepste intuïtie te schilderen. Uiteindelijk heb ik door deze laatste cursus mijn eigen stijl ontwikkeld, mede door gebruik te maken van natuurlijke materialen in mijn schilderkunstwerken. Deze materialen bestaan onder andere hout, leer, jute, schelpen, steentjes en zand", vertelt Ineke Duyndam.
Op dit moment is er een vijftal schilderijen te zien bij Galerie Pjez-Unik te Antwerpen.

Erika Pels

"Ik heb mezelf ook nooit precies afgevraagd wat kunst is, er zijn zoveel definities van!", zegt Erika Pels. "Iets wat je maakt vanuit je hart, iets waar je naar kijkt met je hart, iets waarmee je iemand raakt in zijn hart, dat is de kunst voor mij. De mens, flora en fauna zijn mijn inspiratie. Het lelijke, het mooie, het harde en het zachte, het vrolijk opbeurende, het beangstigende, het en levende en de dode. Ik laat me er door verwonderen. Daardoor werk ik graag met organische vormen en natuurlijk voorkomende materialen. Graag laat ik er ook natuurelementen op los, zoals water en vuur. Ik maak kunst voor allen die ik lief heb en iedereen die van schoonheid houdt."

Ingrid van der Meer

Edelsmid en emailleur Ingrid van der Meer is thuis op diverse vlakken van metaalbewerking. Geïnspireerd door haar reizen, waarbij mens en natuur op vele manieren indruk op haar maken, werkt zij haar ontwerpen uit tot mooie, unieke en draagbare sieraden in diverse stijlen en materialen. Ook wandstukken en 3-D objecten met emaille maken deel uit van haar collectie. Tevens werkt zij in opdracht.

Ingrid exposeert in binnen- en buitenland en geeft emailleer- en edelsmeedcursussen in haar studio in Wouwse Plantage. Zij is van mening dat de kennis, vooral op het gebied van emailleren, niet verloren mag gaan en moet worden doorgegeven aan een volgen de generatie. Ingrid’s werk werd op diverse nationale en internationale exposities tentoongesteld en in verschillende boeken gepubliceerd.

Meer berichten