Lachen is gezond
Lachen is gezond

Lachen is gezond

Algemeen

De afgelopen maanden hebben we ons moppenrepertoire weer eens opgepoetst. Spontaan gaan lezers ons dan moppen mailen. Hier komen er nog een paar, allemaal ingezonden door onze lezers.

Spa-ghetti

Hoe kan je zien dat een stotteraar spaghetti besteld heeft? Dan staan er vijf spa voor zijn neus.

Blondje

Er komt een man een bar binnen en raakt aan de praat met een man naast hem. Hij zegt: “Ik ken een goede mop over een dom blondje.” “Nou”, zegt de andere man, “ik zou die maar niet vertellen want de dame achter de bar is blond, mijn eigen vrouw is blond, kijk daar eens bij de gokkast naar die blonde tweeling en de vrouwelijke uitsmijter hier is ook nog blond.” “Je hebt gelijk”, zegt de eerste man, “als ik hem vijf keer uit moet leggen is er niks meer aan.

Kastelein

De kastelein vraagt een klant: “Bent u misschien ambtenaar?” Die zegt: “Drink ik zo langzaam dan?”

Koud buffet

Jopie gaat voor de vijfde keer naar het koud buffet en komt met een bord terug waar je niet overheen kunt kijken. Zijn vrouw zegt verontwaardigd: “Jopie, doe toch eens rustig aan, wat zullen de mensen wel niet denken.” “Maakt me niks uit”, antwoordt Jopie, “ik zeg gewoon dat het voor jou is”.

Kwakzalver

“Zo”, zegt de dokter tegen zijn patiënt, “dus jij bent bij die kwakzalver geweest en wat had die oplichter te vertellen?” “Hij heeft me naar u doorverwezen, dokter.”

Huwelijk

Rob de Nijs vraagt Nellie Cooman ten huwelijk, maar zij weigert. Reden... haar nieuwe naam.

Pyjama

Hij kent haar nog maar kort en wil dan ook een goede indruk maken als hij voor het eerst bij haar thuis komt. Met een verliefde blik overhandigt hij haar een grote bos rozen. “Wat ontzettend lief van je”, zegt ze stralend, maar ziet dan dat hij achter zijn rug een pakje verbergt. “Heb je nog een verrassing voor me?”, vraagt ze nieuwsgierig. “Zo zou je het kunnen noemen ja", vindt hij, “hierin zit mijn pyjama.”

Jenever

Een Fries, woonachtig Noord-Holland, is uitgenodigd voor een familiefeest in Friesland en rijdt met de auto over de Afsluitdijk naar de plaats van bestemming. Na de feestelijkheden en de daarbij behorende drankjes koerst hij, met de autoradio extra luid aan om wakker te blijven, weer op huis aan. Halverwege de Afsluitdijk wordt hij aangehouden door de politie. Hij stopt, draait het raampje open en zegt: “Goedenavond agent, wat is het toch een wonder, in Hilversum maken ze muziek en je kunt het hier horen.” “Ik kan het nog sterker vertellen”, antwoordt de agent, “in Schiedam stoken ze jenever en ik kan het hier ruiken.”

Verkering

Piet wordt benaderd door de jongen met wie zijn dochter al vijf maanden verkering heeft. De jongeman vraagt hem de hand van zijn Selma. “Ik zie helemaal geen reden waarom ik je zou weigeren, maar kun je een familie onderhouden?” “Daar heb ik rekening mee gehouden”, zegt de jongeman.” “Goed”, reageert de vader, “met mijn dochter erbij zijn we met z’n achten.”

E.T.

Wat is de voornaam van E.T.? Jodela!