Prijsuitreiking Regiobiljart vorig jaar.
Prijsuitreiking Regiobiljart vorig jaar. Foto: Bep Tielemans

Regiobiljart West-Brabant schort competities op

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - Het bestuur Regio Biljart West-Brabant laat weten dat door de deelnemende biljartgroepen met een grote meerderheid van 13 tegen 4 gekozen is voor het opschorten van de competities, georganiseerd door RBWB tot minimaal 1 januari 2021.

Met een tijdelijke competitie vanaf 1 september 2020 met tweetallen had men waarschijnlijk in alle lokaliteiten kunnen voldoen aan alle door de corona-crisis opgelegde restricties en voorwaarden. Een grote meerderheid geeft aan dit te niet te willen, omdat dit niet als gezellig en sociaal wordt ervaren. Heel begrijpelijk want dit zijn juist de doelstellingen van RBWB. 

Bert van den Brink, secretaris RBWB: "Wij als bestuur van RBWB bepalen de regels niet waaronder in de diverse lokaliteiten gebiljart kan worden. De nadruk wordt vooral gelegd op afstand houden, zo weinig mogelijk mensen in de speelzaal en vooral ook hygiëne. Naar onze mening is een goede ventilatie en luchtverversing ook een essentiële zaak die in een aantal lokaliteiten verbeterd zou moeten worden. In het najaar zullen wij als bestuur evalueren of het haalbaar en verantwoord is om de competitie per 1 januari 2021 te hervatten op basis van de vertrouwde formule met hetzelfde aantal teams."