Martijn de Nijs
Martijn de Nijs

Meto levert qua routine fors in

Algemeen

HOOGERHEIDE - Het rood-wit-blauwe METO uit Hoogerheide levert met vertrek van een handvol routiniers fors in.

Het verlies van routinier Joey van Hooijdonk (32) was ingecalculeerd. Een langslepende blessure voorkomt definitief een terugkeer op het hoogste niveau. Het vertrek van Levi Deelen (21) doet meer stof opwaaien. “Voor mij persoonlijk niet. Dit seizoen merkte ik dat ik op de training en in de wedstrijd het plezier verloor. Voorts had ik rond carnaval een meningsverschil met de trainer waardoor ik zelfs mijn basisplek verspeelde. Het stond voor mij toen al vast dat dit mij laatste seizoen in dienst van METO zou zijn”, legt de centrale verdediger uit. De keuze voor HSC’28 uit Heerle, alwaar vader Peter Deelen opnieuw de scepter zwaait, leek voor de hand liggend. “Misschien voor de buitenwacht echter niet voor mij. Ik kende de club als gezellige vereniging uit de tijd dat ik als klein ventje met pa meeging, toen hij hier voor de eerste maal trainer was. Achter zijn rug heb ik met spelers van nu gesproken en kreeg wederom een goed gevoel. Dat pa trainer is zie ik niet als garantie voor de opstelling. Ik heb het idee dat ik nog meer mijn best moet doen, om alle schijn tegen te gaan”, lacht Levi Deelen. Na vier seizoenen Vierde Klasse wacht hem nu de kelder van het amateurvoetbal. “Zal even wennen zijn doch HSC heeft de ambitie om te promoveren. Ik kijk er naar uit om mijn steentje te mogen bijdragen”.

Teamgenoot sinds de pupillen Martijn de Nijs (21) pakte na vier seizoenen eveneens verrassend zijn biezen en vond onderdak bij buurman WVV’67. “Of ik eens wilde komen praten. De ambitie van de club sprak mij direct aan. Verder krijg ik de kans om samen met broer Sander te spelen en lopen er al diverse vrienden van me rond. Na enige overweging besloot ik het avontuur aan te gaan”. Met name voor pa en oud-METO-coryfee Fred de Nijs een gevoelige overstap? “Pa heeft zich niet uitgesproken en de beslissing helemaal aan mijzelf gelaten. De transfer heeft ook voordelen. Zo hoeft hij op zondag niet te kiezen bij wie hij gaat kijken en ook ons ma heeft dezelfde kleuren in de was”, knipoogt Martijn de Nijs.

Ook Ruben Doggen (25) keert na vijf jaar terug op het oude nest bij MOC’17. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn METO-tijd. Het besluit om toch te verkassen is simpel. METO streeft hogere doelen na doch handelt hier niet naar. Ik had geen zin in weer een seizoen net achter de feiten aan te moeten spelen. Mijn maat Hein Loman haalde me over om weer voor MOC uit te komen. Het feit dat ze volgend seizoen zaterdag gaan spelen, maakte de transfer nog aantrekkelijker. Dan kan ik op zondag doen wat ik wil. Inderdaad bij METO gaan kijken!”, aldus Bergenaar Ruben Doggen.

De tegenwoordig eveneens in Bergen op Zoom woonachtige Dennis Wilting (27) geeft zijn voetbalnomadenleven wederom een nieuwe wending. Na diens opleiding bij METO volgde RBC, Grenswachters en opnieuw METO nu Nieuw-Borgvliet. “Na jaren met de auto overal op af te zijn gereden zocht ik nu een club op fietsafstand. Sowieso door de week al haasten in verband met werk in veelal Zuid-Holland. Borgvliet klopte aan de deur en heeft met Erwin van Schilt een ambitieuze trainer in huis. Ik heb er zin in en gun METO, op twee wedstrijden na, het allerbeste volgend seizoen”, besluit Dennis Wilting.

Levi Deelen