Dave den Boef kan bijna niet meer wachten om bij hoofdklasser Halsteren-zondag aan de slag te gaan.
Dave den Boef kan bijna niet meer wachten om bij hoofdklasser Halsteren-zondag aan de slag te gaan. Foto: Bep Tielemans

Dave den Boef: "Hard werken om me te bewijzen"

Algemeen

HALSTEREN - Het scoren zit bij de familie den Boef waarschijnlijk in de genen. Vader Johan den Boef wist het doel van de tegenstander jarenlang immers vrij gemakkelijk te vinden. Zoon Dave wil zich komende competitie bij hoofdklasser Halsteren gaan bewijzen. Dave begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Halsteren, ging naar RBC en keerde weer terug bij Halsteren. Na VVC '68 en vijf seizoenen Tholense Boys wil hij zich nu waarmaken bij Halsteren-zondag.

Tholense Boys

Dave den Boef vertelt: "Ik kijk bij Tholen terug op een supertijd. Er was een leuke klik met alle jongens in de selectie. Ik voelde me daar vertrouwd en kreeg daar energie van. Dat blijkt ook wel uit de goals die ik gescoord heb. We wisten precies wat we van elkaar konden verwachten. Als je je lekker op je plek voelt, gaat het meestal vanzelf."

Kruisband

Den Boef vervolgt: "Ik heb wel pech gehad met die kruisband-blessure, dat heeft precies twaalf maanden geduurd. Toen ik terugkwam, maakte ik meteen de winnende goal. Ik trok mijn shirt uit en kreeg rood, want ik had al geel. Na twaalf maanden blessureleed denk je daar niet bij na."

Halsteren-zondag

Dave den Boef over Halsteren: "Op voorhand heb ik voor komend seizoen geen verwachtingen. Ik ga hard trainen en hoop het in de wedstrijden te laten zien. Het zal even wennen zijn, van de derde klasse naar de hoofdklasse, maar ik vertrouw erop dat ik aan ga pikken. Het is belangrijk om fit te blijven, daarom zal ik misschien wat extra aan krachttraining moeten doen. Een basisplaats moet je verdienen en daar zal ik alles aan gaan doen. Mijn favoriete positie is rechts aan de buitenkant, maar ik kan aan beide zijkanten uit de voeten. Ik ben naar Halsteren gegaan omdat ik zo hoog mogelijk wil voetballen. Iedereen heeft met dat virus een rottijd achter de rug, daar komt bij mij nog bij dat ik terugkom van die blessure. Er zitten bij Halsteren verschillende spelers in de selectie waar ik mee of tegen gespeeld heb. Marsman van Tholense Boys ken ik natuurlijk het beste, omdat hij de laatste jaren mijn teamgenoot is geweest."

Dave den Boef weet van zichzelf dat hij een snelle actie heeft én scorend vermogen. "Koppen en mee verdedigen kan beter", zegt hij zichzelf analyserend. Met Halsteren wil hij "gaan voor promotie" en "het beste uit zichzelf halen". Dave den Boef kan bijna niet meer wachten ....