Noël van Kaam
Noël van Kaam Foto: Bep Tielemans

Noël van Kaam (30): "Ik wil een keer kampioen worden"

Algemeen

HALSTEREN - Noël van Kaam heeft serieus overwogen om te stoppen met voetballen. Toen hij er door verschillende mensen fijntjes op werd gewezen dat hij nog geen kampioenschap achter zijn naam had, veranderde hij van gedachten.

Noël van Kaam vertelt: "Ik doe als zzp'er pedagogisch werk bij de Stichting Open Door in Roosendaal. Ik heb even gedacht te stoppen met trainen en voetballen, maar toen besefte ik 'kampioen worden dat kan bij VVC '68'. De trainers Marco Ernest en Pieter de Graaf ken ik al heel lang en er staat een sterke selectie met sociale jongens die allemaal voor het kampioenschap willen gaan."

Noël van Kaam begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van Halsteren, ging daarna naar RBC maar kwam in de B-jeugd weer terug naar Halsteren. Hij speelde vervolgens in het eerste en tweede van Halsteren en ging toen zeven jaar naar VVC '68. Na één jaar Halsteren-zaterdag en Tholense Boys komt hij nu terug bij 'zijn oude liefde' VVC. Als zaalvoetballer 'doet hij af en toe el eens mee' bij 't Cromwiel en kijkt terug op een mooie topklasse tijd bij Troy.

Noël van Kaam gaat verder: "Ik moet het hebben van mijn techniek en inzicht. Ik heb ook wel scorend vermogen, maar kan net zo hard genieten van een mooie steekpass. Ze zeggen dat mijn mentaliteit beter kan en ik vind zelf dat ik verdedigend koppen nog kan verbeteren. Ik ben niet supersnel maar ook niet echt traag. Natuurlijk ga ik voor een basisplaats. Mijn favoriete posities zijn 'de tien' en met mijn linkerbeen rechts aan de buitenkant. Na die vervelende tijd hoop ik dat we in september kunnen beginnen met de competitie. Ik heb nog nooit zoveel zin gehad om te starten. Ik wacht echt op die leuke uitdaging. Nogmaals, als VVC kampioen wordt, dan wil ik erbij zijn", aldus Noël van Kaam.

Noël van Kaam