Afbeelding

Weer een reeks moppen ...

Algemeen

Hierbij weer een aantal moppen ...

Knipoog

Hoe knipoogt een ambtenaar? Dan doet hij één oog open.

Maxima

Er komt een vrouw bij de psychiater die denkt dat ze Maxima is. Na een aantal diepgaande gesprekken en intensieve behandelingen heeft de psychiater de vrouw van haar waanidee afgeholpen. "Gelukkig hebben we dit op kunnen lossen", zegt de psychiater. "Trouwens stuur de rekening maar naar Alexander", antwoordt de vrouw.

Zweeds

Wat is het Zweedse woord voor groepssex? Meuteneuken.

Koffers

Er staat een aantrekkelijke dame net buiten het station met twee koffers naast zich. Er komt een man op haar af die zegt: "Zal ik die koffers even voor u in de auto zetten?" "Ik weet hoe dat gaat", antwoordt de dame. "Eerst draagt u mijn koffers, even later drinken we koffie en voordat ik het weet, lig ik met u in bed." Vervolgens zegt de dame: "Pakt u ze even."

Minnaar

Mevrouw Jansen zit met haar minnaar in de bioscoop. "Weet je wat ik stijlloos vind", beweert mevrouw Jansen "daar op de eerste rij zit mijn man met een blonde spetter, terwijl hij weet dat ik mijn zieke moeder aan het verzorgen ben."

Hond

Naf, naf, naf... Weet je wat dat is? Een hond met een hazenlip.

Haan

Weet je waarom een kip geen tieten heeft? Omdat een haan geen handen heeft.

Oorlog

Nederland is in een loopgravenoorlog gewikkeld met België. Een Nederlandse commandant heeft een briljant idee. Hij weet dat bijna al die Belgische soldaten Sjefke heten. Dus hij laat de Nederlandse soldaten 'Sjefke' roepen. Sjefke komt dan met zijn kop omhoog en hij is er geweest. Die Belgische commandant, ook niet gek, weet dat veel Nederlandse soldaten Jan heten, dus hij laat zijn soldaten 'Jan' roepen. Toen de Belgische soldaten Jan gingen roepen, antwoordden de Nederlandse soldaten: "Bende gij da Sjefke...."

Recept

In België hebben ze geen ijsblokjes meer: Ze zijn het recept kwijt.

Nijlpaarden

"Hebt u misschien wat gedronken", vraagt de agent aan de automobilist. "Hoezo", antwoordt de automobilist. "Omdat u zo over de weg slingerde", zegt de agent. "Dat was om die oranje nijlpaarden te ontwijken", antwoordt de automobilist.

Stijve nek

Een boer loopt in zijn blote kont zijn akker om te ploegen. Zijn knecht vraagt: "Waarom loop jij in je blote kont?" "Dat is op advies van mijn vrouw", antwoordt de boer. "Gisteren liep ik te ploegen met ontbloot bovenlichaam en toen ik thuis kwam had ik een stijve nek."

Spiernaakt

Janus raakt in een café aan de praat met een schatrijke dame. Op een gegeven moment stappen ze samen in zijn auto naar de goudkust, naar haar imposante villa. De dame rent meteen naar haar slaapkamer, gaat daar spiernaakt op bed liggen en maakt zich met een paar handboeien vast aan haar bed. "Zo", zegt ze tegen Janus, "doe nu maar waar je goed in bent." Janus loopt naar beneden, rijdt zijn bestelauto voor en haalt de halve villa leeg.

Rechten

"Mijn vrouw en ik hebben allebei gelijke rechten", zegt Karel. "Mijn vrouw mag eens in de week op stap met haar vriendin, dus ik mag dat ook."

Opereren

Er komt een man schaterlachend aan de hemelpoort bij Petrus. "Wat lach je allemaal", vraagt Petrus. "Nou", zegt de man, "daar beneden zijn ze nog volop aan het opereren."