Afbeelding

Last onder dwangsom: Zeecontainers moeten weg

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft een last onder dwangsom opgelegd aan een bedrijf aan de Tholenseweg in Halsteren.

De eigenaren van een perceel aan de Tholenseweg hebben zonder vergunning bouwwerken geplaatst achter de bedrijfsloods en woning. Daarmee is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht overtreden.

In een brief die op 3 december van het vorig jaar is gestuurd aan de eigenaren liet het college weten voornemens te zijn drie lasten onder dwangsom op te leggen. Het ging daarbij om buitenstalling van caravans en campers, om de buitenopslag van (bouw)materialen en het aanwezig zijn van diverse zeecontainers. Hierop is een zienswijze ingediend. Op 21 januari is er opnieuw een controle geweest en daaruit bleek dat voldoende maatregelen worden/zijn getroffen om de eerste twee overtredingen te beëindigen, maar de zeecontainers en andere bouwwerken nog niet waren verwijderd.

Het college legt de eigenaren nu een last onder dwangsom op. Daarbij wordt gelast om de volgende bouwwerken geheel of gedeeltelijk te verwijderen: de overkapping achter de oude bedrijfsloods, de zeecontainers en de berging/overkapping achter de woning.        

De maatregelen moeten voor 1 juli 2020 genomen zijn onder last van een dwangsom van € 2500,-.