Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Joos Schijns uit Halsteren toont zijn debuutuitgave.
Joos Schijns uit Halsteren toont zijn debuutuitgave. (Foto: Bep Tielemans)

Joost Schijns schrijft zijn eerste jeugdboek

HALSTEREN - Joost Schijns (39) uit Halsteren maakt zijn debuut als schrijver met het boek '71 Forest Road', het eerste deel in de serie 'In het spoor van de Legende'. Afgelopen vrijdag rolde zijn eerste uitgave van de pers bij uitgeverij Boekscout. Schijns geeft in het dagelijks leven les op een basisschool en schrijft in zijn vrije tijd graag spannende verhalen.

Hoofdpersoon in het boek is Tom. Hij vindt het heerlijk om weg te dromen bij de reisverhalen van oom Rob en hoopt later zelf ook van die avontuurlijke reizen te kunnen maken. Die wens komt echter veel sneller uit dan gedacht, als Tom op een dag de winnaar wordt van een ballonnenwedstrijd. Hij kan zijn geluk niet op als hij hoort dat hij samen met zijn oom voor maar liefst drie weken naar Nieuw-Zeeland mag! En Tom kan zelfs een tweede reis winnen als hij met de afzender van zijn ballonkaartje op de foto gaat. Daarvoor hoeft hij alleen maar aan te bellen op 71 Forest Road in Queenstown. Maar wat Tom niet weet, is dat er achter de deuren van dat adres een levensgevaarlijke goudzoekerslegende schuil gaat...

Hobby

Joost Schijns komt uit de Zuidwesthoek en woont intussen vier jaar in Halsteren, is getrouwd met Eveline en heeft twee jonge kinderen: Elin (5) en Ben (2). Sinds 2005 is hij werkzaam als leerkracht voor stichting OBO West-Brabant. Joost Schijns vertelt: "Bij OBO heb ik gedurende die jaren vooral les gegeven in de bovenbouw. Een van mijn grootste hobby's is het schrijven van vooral spannende verhalen. Afgelopen vrijdag, 22 mei, is mijn eerste boek uitgekomen. De titel is '71 Forest Road' en is het eerste deel in de serie 'In het spoor van de Legende'. Een serie die met name geschreven is voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar."

Ervaringen

Joost Schijns vervolgt: "In 2004 heb ik een jaar rondgetrokken door onder andere Australië en Nieuw-Zeeland en heb daar de nodige inspiratie opgedaan voor het schrijven van dit boek. Er zitten dan ook behoorlijk wat persoonlijke ervaringen in het verhaal verwerkt. Hier en daar natuurlijk wel wat aangedikt en geromantiseerd." Het is dus niet zo vreemd dat de auteur hoofdpersoon Tom Roovers ook die hoek van de wereld instuurt.

Motivatie

Al vanaf het eerste moment dat Schijns voor de klas staat, merkt hij dat leesmotivatie bij veel kinderen een probleem is. "Ik wil zeker niet beweren dat mijn boek het wondermiddel is dat kinderen weer aan het lezen zet, maar ik hoop wel dat het voor de jongere, maar wellicht ook voor volwassen lezers onder ons een welkome toevoeging is aan het huidige aanbod jeugdliteratuur."

Bestellen

Het boek is te bestellen op de website van Boekscout (ISBN 9789464032581), via blog joostschijns.auteursblog.nl en in elke erkende boekhandel van Nederland.

Meer berichten