Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Horeca mag weer bezoekers verwelkomen.
Horeca mag weer bezoekers verwelkomen.

We mogen er weer op uit!

REGIO - Het heeft even geduurd door alle omstandigheden maar gelukkig is bevestigd dat horecabedrijven vanaf 1 juni weer voorzichtig mogen starten. Heerlijk om een dag lekker er tussenuit te gaan na al dat binnen zitten.

Ga lekker wandelen met een vriend(in), klets eens bij met familie die je lange tijd niet hebt gezien terwijl u onderweg een mooie route trapt of ga er samen met uw partner weer eens op uit. Naast dat u sportief bezig bent steunt u meteen de horecaondernemers door weer eens heerlijk te genieten van hun mooie terrassen, welke uiteraard voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Restaurants hebben een beperkte capaciteit, dus hoe eerder u reserveert, hoe groter de kans is op een plekje. In de regel geldt dat de groepsgrootte maximaal 4 personen mag bedragen. Restaurants zullen de 1,5 meter regel waarborgen. De situatie is nieuw en wennen, zowel voor bezoekers als voor de restaurants.


In beweging blijven is gezond        

In corona gespecialiseerde virologen hebben er geen enkel bezwaar tegen als mensen in deze tijd er voor kiezen om de fiets te pakken, op dit moment wordt het zelfs aanbevolen! Uiteraard blijft hierbij wel de regel dat u grote groepen vermijdt en minimaal 1,5 meter afstand houdt. Blijf uiteraard alert en voorzichtig, maar ook in deze tijd is fietsen gezond. In België ziet het er naar uit dat de horeca op 8 juni weer open kan als alles goed blijft gaan.
        

Op vakantie in eigen land 
De lente is in volle gang en ook de zomer begint steeds dichterbij te komen. Hoewel de maatregelen langzaamaan versoepelen in Nederland en België is er nog weinig zeker over vakanties in het buitenland. Gelukkig heeft ons eigen land ook veel moois te bieden! En volop gastvrije horecabedrijven heten u hier weer van harte welkom.
        
        

        
        

Meer berichten