Afbeelding

Moppen ...

Algemeen

In natura

Rond 1950 was het de gewoonste zaak van de wereld, dat de bakker, groenteboer en kolenboer bij de mensen aan de deur kwamen. Bij de familie Jansen was het geen vetpot en mevrouw Jansen moest er alles aan doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Toen ze de groenteboer veertien gulden moest betalen vroeg ze of ze dat niet in natura mocht voldoen. De groenteboer zag dat wel zitten en toen hij na het vereffenen van de rekening zich weer aan wilde kleden, zag hij tot zijn grote schrik dat zijn onderlichaam helemaal zwart was."O", zei mevrouw Jansen, "niks aan de hand, ik heb de kolenboer vanmorgen ook al betaald."

Timmerman

Er komt een oude man aan de hemelpoort. Net als alle andere bezoekers zegt hij zijn naam. Vervolgens vertelt hij dat hij timmerman is en een beroemde zoon heeft. Petrus denkt meteen dat hij met de aardse vader van Jezus te maken heeft en weet niet hoe snel hij de man binnen moet laten. Boven gekomen vertelt de man aan de eerste de beste die hij tegenkomt, dat het toch een hele klus was om Pinokkio in elkaar te zetten.

Schoonmoeder

Ik zat vorige week te vissen en ik sukkelde in slaap. Toen ik plotseling wakker schrok, hing er een wijnfles aan mijn haak. Ik haalde de kurk eraf en er sprong een kabouter uit. Zegt die kabouter: "Ik ben zo blij dat ik vrij ben, je mag drie wensen doen. Maar denk erom alles wat jij eenmaal krijgt, krijgt je schoonmoeder dubbel." Als eerste wilde ik een miljoen op de bank, dus mijn schoonmoeder twee miljoen op de bank. Als tweede wenste ik een Mercedes Turbo voor de deur, dus mijn schoonmoeder twee Mercedessen voor de deur. En zegt die kabouter: “Nu je derde wens." “Wel kabouter”, zei ik, “sla me nou maar half dood.”

Chimpansee

Een chimpansee wordt wakker midden in het oerwoud, rekt zich eens lekker uit en zegt: “Ik voel me zo fit, ik zou vandaag wel vijf gorilla’s aankunnen.” Plotseling ziet de chimpansee uit een ooghoek, dat schuin achter hem een kanjer van een gorilla zit. De chimpansee reageert onmiddellijk en zegt: “Wat kun je toch onzin uitslaan, als je pas wakker bent hè.”

Hertrouwen

Wilfred zegt tegen zijn vrouw Gertruda: “Als jij na mijn dood zou hertrouwen, zou ik dat niet zo erg vinden. Ik zou het alleen vervelend vinden als hij mijn golfclubs zou gaan gebruiken. “Och, maak je geen zorgen”, zegt Gertruda, “hij is linkshandig.”

Visser

Een Amsterdammer ziet een visser aanstalten maken om uit zijn handen te drinken uit een van de Amsterdamse grachten. Hij rent erop af om te zeggen dat het water verschrikkelijk vervuild is en dat er ongetwijfeld allerlei ziektekiemen in het water zullen zitten. Als de Amsterdammer vlakbij de visser is, zegt die visser: "Guten Tag", waarop de Amsterdammer zegt: "Ik loop wel even naar de auto om een bekertje voor je te halen."

Raadsel

Van voren is het een man; in het midden een vrouw en van achteren een naaimachine. Rara wat is dat? Jean Marie Pfaff.

Gorilla

Er komt een gorilla een café binnen en bestelt een pilsje. De kastelein zet dat pilsje weg en zegt: "Dat is dan dertig euro." De gorilla betaalt, bestelt nog vier/vijf pilsjes en betaalt steeds weer dertig euro. Op een gegeven moment zegt de kastelein tegen de gorilla: "Het is best bijzonder, dat jij hier binnen komt, want je ziet hier niet veel gorilla's. "Dat snap ik", zegt de gorilla, "als je dertig euro voor een pilsje vraagt."

Stoomwals

Een man is overreden door een stoomwals. Hij wordt opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis op de kamers 13, 14, 15 en 16.

Kinderen

Een vrouw is gek op kinderen, maar nadat er drie nakomelingen geboren zijn, zegt de vrouw tegen haar man dat ze er geen kinderen meer bij wil. Op de vraag van de man waarom ze nu plotseling geen kinderen meer wil, antwoordt de vrouw: "Ik heb gehoord, dat één op de vier kinderen een Chineesje is."

Restaurant

Een man vraagt in een restaurant: "Ober, wat kunt u me vandaag aanbevelen?" Waarop de ober antwoordt: "Een goed gebit en een sterke maag."