Afbeelding

Kinderen maken ouderen heel blij

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het coronavirus is gevaarlijk, vooral voor oudere mensen. Juist daarom zijn veel kinderen nu een beetje bezorgd om hun oma’s en opa’s. 

In woonzorgcentrum Heideduin in Hoogerheide weten ze wat je kunt doen als je je zorgen maakt: oudere mensen blij maken! Wie blij is, voelt zich namelijk al veel beter.

Sinds kort hangt er bij de hoofdingang van woonzorgcentrum Heideduin een brievenbus, waarin familieleden, maar ook omwonenden en kinderen uit de buurt, post voor de bewoners kwijtkunnen. Vaak zit die brievenbus nu vol met lieve briefjes en mooie kaarten. Volgens Lizette Geilings, medewerker dagbesteding op Heideduin, kan die brievenbus niet vol genoeg zitten: “Onze bewoners krijgen niet vaak post, maar vinden het juist hartstikke leuk om iets te ontvangen. Zeker als het een kaart of een tekening is die speciaal voor hen gemaakt is! Hoe vaker de brievenbus uitpuilt, hoe leuker het is!”

Zeker nu ze Heideduin niet uit mogen – dat is om besmetting te voorkomen – en er ook geen bezoek mag langskomen vinden de bewoners het leuk om van kinderen te horen. “Oude mensen houden heel veel van de spontaniteit en onbezorgdheid van kinderen. Als ze naar kinderen kijken zien ze het begin van het leven, dat is mooi.” En hoewel de kleinkinderen van al die oma’s en opa’s in Heideduin dus even niet op bezoek mogen, denkt Lizette dat er veel is dat die kinderen kunnen doen: “Een mooie krijttekening maken op de stoep, een spandoek maken, een lied zingen, dat zou allemaal hartstikke mooi zijn. Ik weet zeker dat dit onze bewoners blij zou maken. En als ze blij zijn, dan voelen ze zich sowieso beter!”

Dat kinderen zich zorgen maken snapt Lizette wel: “Die zorgen kan ik jammer genoeg niet wegnemen. Helaas is het coronavirus zeker voor oudere mensen gevaarlijk”, zegt ze, “maar ik kan wél vertellen dat de sfeer in Heideduin onvoorstelbaar goed is. We hebben hier nog geen zieken en houden de moed er samen in. Dat willen we zo houden, en zeker met de hulp van kinderen moet het lukken om door deze moeilijke tijd te komen!”