Brievenbus Heideduin
Brievenbus Heideduin Foto: M. Broosus

Dobbelsteen doet aan topsport!

Algemeen

HOOGERHEIDE - Deze dagen is het geen luieren, achterover hangen of eens lekker uitrusten voor het team van basissschool de Dobbelsteen. 

Iedere dag wordt er weer keihard gewerkt om aan alle leerlingen het nodige thuiswerkonderwijs te verzorgen.

Dit is topsport in een tak van sport, die ze nog nooit hebben beoefend. Ook op directieniveau betekent dit out of the box werk doen en vooral heel veel regelen. Van ouders en kinderen wordt een hele omslag verwacht en die “sporten” net zo hard mee in dit geheel. SAMEN komt dit voor elkaar, complimenten voor iedereen!

Tussen de “normale” lessen van rekenen, taal, schrijven en zo meer worden ook nog veel meer andere activiteiten bedacht om met de leerlingen te kunnen doen. Een van de activiteiten kwam van twee moeders, werkzaam in verzorgingstehuis Heideduin in Hoogerheide.

Knutselwerkjes

Iedereen weet dat het momenteel een erg eenzame tijd is voor ouderen. Om ze een hart onder de riem te steken is gevraagd of de leerlingen van obs de Dobbelsteen tekeningen, kaarten en knutsels willen maken voor de bewoners van Heideduin. Bij de ingang hangt een speciale brievenbus waar alle “werkjes” in mogen. Deze “werkjes” worden verdeeld onder de bewoners. Het is al een groot succes en zo wordt er een steentje bijdragen!