Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Jan Bruijs voelt zich een bevoorrecht mens om op basisschool De Biezenhof te mogen werken.
Jan Bruijs voelt zich een bevoorrecht mens om op basisschool De Biezenhof te mogen werken. (Foto: Vincent Krijtenburg)

Jan voelt zich thuis in het onderwijs

HALSTEREN - Sinds augustus is Jan Bruijs de directeur van Basisschool De Biezenhof. Hij zit daar helemaal op zijn plek, zo blijkt als we hem vragen naar zijn ervaring tot nu toe. "De eerste zeven maanden, als directeur van deze prachtige school, zitten erop en ik kan niet anders zeggen dat ik dit 10 jaar geleden had moeten doen."

Jan Bruijs (50) voelt zich bevoorrecht om op de school in Halsteren te mogen werken. "Wat is er namelijk nog mooier dan om in een vertrouwde omgeving, kinderen te helpen met kennis en vaardigheden, te ontplooien tot sociale en gelukkige mensen, goed voorbereid op de toekomst. De kinderen van vandaag creëren immers de wereld van morgen."

Jan is geboren en opgegroeid in Bergen op Zoom binnen een traditioneel gezin samen met zijn oudere broer en zus. "Mijn vader is altijd leraar geweest op de toenmalige MTS en mijn moeder zorgde voor het gezin. Zelf ben ik nu trotse vader van een dochter en zoon en ben ik graag zowel passief als actief met muziek en sport bezig."

Na een carrière van 18 jaar bij ABN AMRO Bank heeft Jan zes jaar leiding gegeven aan een bedrijf in Roosendaal. De rode draad gedurende zijn hele carrière is naar eigen zeggen de oprechte interesse en gerichtheid op de mens geweest. "Dit heeft mij dan ook doen besluiten mij te richten op de publieke sector, weg uit de commercie van meer omzet/winst, waarbij ik de Lowys Porquin Stichting dankbaar ben voor de geboden kans. Niet alleen de puurheid van de kinderen die iedere dag een lach op mijn gezicht toveren maar ook in combinatie met een geweldig team aan collega's die vol passie zich inzetten voor de ontwikkeling van het kind. Ik voelde mij dan ook heel snel thuis in de wereld van het onderwijs. Erg leuk is tevens te constateren dat voor een team met heel veel onderwijsdeskundigheid, het een onderscheidende aanvulling is nu andere expertise en ervaringen toe te kunnen voegen."

Basisschool De Biezenhof heeft een forse groei doorgemaakt naar nu circa 375 leerlingen. Deze groei zorgt voor mooie ontwikkelkansen. Zo is er aandacht voor hoogbegaafdheid, programmeren en sport. Ook zijn er aanbouwplannen die naar verwachting in de komende zomervakantie gaan starten en net als het bestaande schoolgebouw zullen voldoen aan de hoogste graad van duurzaamheid. De Lowys Porquin stichting heeft daarmee als eerste onderwijsinstelling een Groene Pluim ontvangen.

De Groene Pluim onderscheidt duurzame koplopers die bijdragen aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

In het verlengde hiervan zijn er vorige maand 234 zonnepanelen op het dak van onze school aangelegd. Leerlingen kunnen via een website live zien wat de opbrengst is van de zonnepanelen.

Het mag duidelijk zijn dat Jan Bruijs zich als een vis in het water voelt op De Biezenhof. "Ik ben dan ook iedere dag blij dat ik deze stap naar het basisonderwijs heb gemaakt en mochten er na het lezen mensen zijn die dit ook overwegen twijfel niet want ....werken op een basisschool maakt je wereld veel mooier."

Meer berichten