Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Column Ton Tielemans: Snelheid

Vorig jaar schreef ik dat Daley Blind te kort kwam voor het internationale topvoetbal omdat hij niet snel genoeg was en te weinig duelkracht had. 

Tussen Matthijs de Ligt en Frenky de Jong bleef Blind aardig overeind, omdat hij in balbezit meestal wel de juiste beslissing neemt. Nu heeft Blind 'een jasje uitgedaan' met die hartproblemen en volgens mij heeft hij ook nog iets aan zijn ogen, want hij levert elke bal kinderlijk eenvoudig in bij de tegenstander. Luister Blind: stop er toch lekker mee. Geld moet geen probleem zijn, dus ga ontspannen samen met je gezin. Dat is je van harte gegund, want qua persoonlijkheid was je een sieraad voor het voetbal.
Pure snelheid is het grote probleem bij het huidige Ajax. Blind, Ziyech, Alvarez en Tadic (én Schuurs) zijn allemaal traag. Als je dan een tegenstander hebt met een paar sneltreinen, dan kraakt het overal en kom je steeds een paar stappen te kort.
Ik had vroeger een trainer in het amateurvoetbal die altijd beweerde: wat het verst naar voren en het verst naar achteren speelt daar moet snelheid inzitten. Zou Ajax-trainer Ten Hag dat niet geleerd hebben op de cursus?
Je kunt van een slak geen haas maken en met name Blind is zo vlug als 'een slak op de teerton'. Daley Blind moet naar het middenveld en de Ajax-backs moeten nou maar eens echt back gaan spelen. Ik laat mijn oude trainer wel bellen naar Ten Hag, want als Ajax in deze competitie met dit materiaal geen kampioen wordt, dan kunnen ze de hele technische staf wel bij het groot vuil zetten.

Meer berichten